Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geoterminio šildymo įrangos paieškos Balžio ežere greičiausiai bus pradėtos tik pavasarį

Gražaus sostinės Balžio ežero pakrantėje netyla verslininkų ginčai. Dėl teisės naudotis ežeru susipešę vandenlenčių parko įkūrėjai ir prie ežero gyvenantis „Medžio centro“ direktorius Audrius Mockus dabar ramybės neturės dar mažiausiai pusmetį – į ginčą įsikišo ir valstybės institucijos.
Nelegalių statinių paieškos
Nelegalių statinių paieškos / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 1 Šildymas

15min.lt porą kartų rašė apie verslininkų nesutarimus. „Adrenalin Wake Park“ vandenlenčių parko įkūrėjus žmonės, gyvenantys prie Balžio ežero, kaltina ramybės drumstimu ir nori juos išguiti iš ežero.

Tuo metu adrenalino parko įkūrėjai sako, kad ramybės niekam nedrumsčia, įstatymų nepažeidžia, o patys gyventojai turi į ežerą nuleistus geoterminio šildymo vamzdžius. Juos pavyko atrasti ir 15min.lt – į geoterminio šildymo vamzdžius panašūs vamzdžiai užfiksuoti nuotraukose. Tačiau kas tai, kol kas negali išsiaiškinti jokia institucija. Greičiausiai bus laukiama pavasario.

Vykdė patikrą

Šią savaitę patikrinimą prie Balžio ežero vykdė Nacionalinė žemės tarnyba ir Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija. 

Patikrinimo metu specialistai apžiūrėjo vandens parką – matavo, fotografavo statinius, nustatinėjo koordinates. Parkas stovi valstybinėje žemėje. Tam, kad parką valdanti „Perfectus LT“ galėtų naudotis žeme, būtinas Nacionalinės žemės tarnybos neprieštaravimas. Įmonės direktorius Tautvydas Songaila sako, kad tokį leidimą turi.

Ar parkas tikrai turi visus reikalingus leidimus, kol kas dar nėra aišku, nes institucijos išvadų neparengė.

Ieškos pavasarį

Atvykę specialistai apžiūrėjo ir pakrantę, kurioje įsikūrę Balžio gatvės gyventojai. Jie rado vieną į vandenį nutiestą vamzdį ir laiptus, kurie pripažinti pastatytais be leidimo. A.Mockus prisipažino, kad tai jam priklausantys statiniai. Jiems A.Mockus arba turės gauti leidimą, arba nugriauti.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Nelegalūs laiptai
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Nelegalūs laiptai

Verslininkui priklausantis vamzdis esą skirtas drėkinimui. Nors yra įtarimų, kad tai gali būti geoterminio šildymo vamzdis, kol kas to patikrinti nėra įmanoma – A.Mockus į namus neįsileidžia, todėl neįmanoma patikrinti, kaip jis šildo namus. O tyrinėti ežero dugną dabar jau yra per šalta.

Tačiau specialistai žada aiškintis, ar į ežerą nėra nuleisti būtent geoterminio šildymo vamzdžiai. Vienas jų eina nuo A.Mockui priklausančio namo, tačiau ežere jų matyti ne vienas. Tyrimą specialistai žada tęsti, kai atšils.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Nelegalių statinių paieškos
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Nelegalių statinių paieškos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius