Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ pranešė mažinanti komisinius mokesčius programėlių kūrėjams

„Google“ pranešė planuojanti perpus sumažinti prieštaringai vertinamą mokestį, taikomą bendrovės internetine parduotuve besinaudojantiems programėlių, skirtoms mobiliesiems įrenginiams su „Android“ operacine sistema, kūrėjams.
„Google Android“
„Google Android“ / 123RF.com nuotr.

„Google Play“ nuo liepos mėnesio sumažins imamus komisinius nuo 30 iki 15 proc., bet iki pirmojo 1 mln. JAV dolerių metinių pajamų, teigiama produktų valdymo viceprezidento Sameerio Samato pranešime.

Pastaruoju metu „Google“ ir „Apple“ susiduria su dideliu spaudimu švelninti savo internetinių prekyviečių politiką. „Apple“ praėjusiais metais paskelbė apie panašų mokesčių mažoms įmonėms sumažinimą.

„Manome, kad tai yra teisingas požiūris, atitinkantis platesnę „Google“ misiją padėti visiems kūrėjams pasiekti sėkmę“, – pažymėjo S.Samatas.

„Apple“ ir „Google“ reikalauja, kad programėlių kūrėjai bendrovių internetinėse parduotuvėse naudotų milžinių mokėjimo sistemas apmokėjimams už programėles, paslaugas ir skaitmenines prekes, už tai imdamos 30 proc. ar mažesnius komisinius.

Technologijų milžinės teigia, kad tokie komisiniai yra įprasti ir teisingi už internetinių parduotuvių patikimumą, suteikiantį galimybę programėlių kūrėjams realizuoti savo produkciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius