-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Grigeo“ grupės įmonės parašė laiškus klientams: neatsiprašo, o prašo kantrybės

„Grigeo“ grupei priklausančių įmonių vadovai penktadienį išsiuntė laiškus klientams, kuriuose reaguoja į teisėsaugos įtarimus, kad „Grigeo Klaipėda“ teršė Kuršių marias nevalytomis nuotekomis. Žodžio „atsiprašau“ šiuose laiškuose nėra, klientų prašoma tik šiek tiek kantrybės.
Gintautas Pangonis
Gintautas Pangonis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

15min pasiekė penktadienį „Grigeo Packaging“ vadovo Otono Valiušio rašytas laiškas klientams. Jis adresuotas ne asmeniškai, o visiems klientams, todėl galima nujausti, kad panašaus turinio laiškai buvo siųsti ir kitų įmonių partneriams.

Laiške išdėstoma situacija, pripažįstama kad pirminiai pačios „Grigeo Klaipėda“ sudarytos komisijos atliekamo tyrimo duomenys patvirtino, jog įmonei tenka teisinė atsakomybė dėl žalos aplinkai, išleidžiant nuotekas į kanalą, vedantį į Kuršių marias.

Tai, kas nutiko AB „Grigeo Klaipėda“, paaiškėjus apie jos vykdytą taršos faktą, yra didelis smūgis „Grigeo Klaipėda“.

Tačiau atsiprašymo čia nėra.

„Tai, kas nutiko AB „Grigeo Klaipėda“, paaiškėjus apie jos vykdytą taršos faktą, yra didelis smūgis „Grigeo Klaipėda“, – rašoma laiške.

Klientų prašoma ne atleidimo, o kantrybės, patikinant, kad kitos įmonės vykdo komercinę veiklą atskirai.

„Norime Jums pasakyti, kad nepaisant aukščiau minėtų įvykių Klaipėdoje, esame pasiruošę pilnai užtikrinti prekių užsakymų įvykdymus pilna apimtimi bei tinkamai vykdyti Jūsų atžvilgiu prisiimtus įsipareigojimus dėl prekių tiekimo.

Iš Jūsų mes prašome tik šiek tiek kantrybės ir pasitikėti Grigeo įmonių grupės ketinimais bei pasiryžimu tinkamai ir operatyviai suvaldyti šią situaciją“, – teigiama O.Valiušio laiške.

Prokurorai penktadienį papildomai informavo įtariantys, kad „Grigeo Klaipėda“ nevalytas nuotekas į Kuršių marias leisdavo kasnakt, be to, turėjo įsirengę specialų slaptą šulinį, kuriame nuotekas kaupė.

Aurelijos Kripaitės/15min nuotr./„Grigeo Klaipėda“
Aurelijos Kripaitės/15min nuotr./„Grigeo Klaipėda“

„Grigeo“ prezidentas Gintautas Pangonis pripažįsta, kad pažeidimas buvo, tačiau sako apie jį nieko nežinojęs ir nežinantis, kaip dažnai ir kiek nuotekų nevalytos galėjo patekti į Kuršių marias.

Be to, ketvirtadienį atsiprašęs visuomenės dėl pažeidimo, penktadienį jis ėmė menkinti padarytą žalą gamtai teigdamas, kad nuotekos nebuvo visai nevalytos ir svarstydamas, kad labai kenksmingų medžiagų gamyboje įmonė esą nenaudoja.

G.Pangonis viliasi, kad „Grigeo Klaipėdai“ neiškils bankroto grėsmė.

Įmonė jau prarado klientų – jos produkcijos nebepirks koncerno „Ikea“ tiekėjai, prekybos tinklai stabdo higieninio popieriaus pirkimus.

„Grigeo“ grupė per devynis 2019 metų mėnesius daugiausiai pajamų gavo iš žaliavos gofruotajam kartonui pardavimo – 47,8 mln. eurų, iš popieriaus ir jo gaminių – 44,617 mln. eurų , medienos plaušo plokščių – 12,1 mln. eurų.

VIDEO: Kuršių marias teršusios „Grigeo“ vadovas atsiprašė, bet ar to gana?
VIDEO: L.Girskienė: simbolinė dovana G.Pangoniui padės suskaičiuoti nuotekų kiekį
VIDEO: Grigiškėse susirinkę piketuotojai skandavo „Gėda Grigeo“ ir žadėjo nepirkti produkcijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius