-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 23 /2019 07 24

„Huawei“ JAV padalinys dėl Vašingtono sankcijų atleis per 600 darbuotojų

Kinijos telekomunikacijų įrangos milžinė „Huawei“ dėl „verslo operacijų suvaržymo“, kurį lėmė bendrovei ir 68 jos patronuojamosioms įmonėms Vašingtono paskelbtos sankcijos, savo padalinyje Jungtinėse Valstijose panaikins per 600 darbo vietų.
„Huawei“
„Huawei“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Atleidimai bus įvykdyti Teksase įkurtame Kinijos bendrovės mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros padalinyje „Futurewei Technologies“, pareiškė „Huawei“ elektroniniu paštu išplatintame pranešime.

Naujienų agentūros „Bloomberg“ duomenimis, „Futurewei“ turi daugiau kaip 750 darbuotojų.

„Priimti tokius sprendimus niekada nebūna lengva. Kriterijus atitinkantiems darbuotojams bus pasiūlyti išeitiniai paketai, įskaitant išmokas ir premijas“, – pažymima „Huawei“ pranešime.

„Huawei“ atstovai Lietuvoje atsiuntė komentarą, kuriame patvirtina, kad pranešimas apie darbo vietų mažinimas susijęs su įtraukimu į „juodąjį sąrašą“.

„Dėl verslo operacijų sumažinimo, kurias sukėlė „Huawei Technologies Ltd.“ ir jos 68 dukterinių įmonių įtraukimas į „juodąjį“ sąrašą, 2019 m. liepos 22 d. „Futurewei Technologies“ paskelbė apie darbo vietų mažinimą, paliesiantį daugiau nei 600 JAV esančių darbo pozicijų“, – teigiama komentare.

„Futurewei“ yra „Huawei Technologies Ltd.“ 2001 m. įsteigtas mokslinių tyrimų ir plėtros filialas. 2018 m. šio filialo veiklos sąnaudos siekė 510 000 000 JAV dolerių.

„Tokie sprendimai niekada nėra lengvi. Tačiau reikalavimus atitinkantiems darbuotojams bus siūlomos išeitinės išmokos paketas, apimantis darbo užmokestį ir priedus. „Futurewei“ ir toliau veiks griežtai laikydamasis JAV vietos įstatymų ir kitų teisės aktų“, – komentuoja bendrovė.

JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija bendrovę yra įtraukusi į „juodąjį“ sąrašą, tad JAV bendrovės, norinčios „Huawei“ tiekti JAV technologijas, turi gauti licenciją.

„Huawei“ – pasaulinei penktosios kartos (5G) mobiliųjų technologijų lyderei – yra uždrausta diegti tokius tinklus Jungtinėse Valstijose ir D.Trumpo administracija mėgina įtikinti savo sąjungininkus pasekti JAV pavyzdžiu.

Vašingtonas tvirtina, jog „Huawei“ tiesiogiai bendradarbiauja su Kinijos vyriausybe ir jos žvalgybos tarnybomis, o tai, anot jo, gali kelti riziką saugumui. Pati bendrovė tokius kaltinimus neigia.

Birželio pabaigoje D.Trumpas Osakoje susitiko su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu, kuriam pažadėjo sušvelninti „Huawei“ nustatytus apribojimus.

JAV prekybos sekretorius Wilburas Rossas šį mėnesį pareiškė, kad JAV bendrovės gaus būtinas licencijas ir galės toliau parduoti savo produktus „Huawei“ tais atvejais, kai „tai nekels grėsmės nacionaliniam saugumui“. Tačiau per kiek laiko bus priimami sprendimai dėl licencijų išdavimo jis nenurodė.

Tuo tarpu JAV dienraštis „The Washington Post“ šią savaitę pranešė, jog „Huawei“ slapta padėjo Šiaurės Korėjai įdiegti komercinį mobiliojo ryšio tinklą ir jį prižiūrėti.

Pasak leidinio, kuris rėmėsi gautais vidaus dokumentais ir informuotais šaltiniais, „Huawei“, bendradarbiaudama su Kinijos valstybės valdoma bendrove „Panda International Information Technology“, mažiausiai aštuonerius metus įgyvendino projektus Šiaurės Korėjoje.

Tokiu būdu „Huawei“, kuri savo įrangos dalyse naudoja JAV technologijas, galėjo pažeisti JAV apribojimus eksportui į Šiaurės Korėją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius