Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įmonėms – prievolė pasirūpinti pranešėjų informacija

Įmonėse, kuriose dirba daugiau nei 50 darbuotojų, nuo šių metų privalo veikti vadinamasis vidinis kanalas, leidžiantis darbuotojams pateikti informaciją apie korupcinius ar darbo pareigų pažeidimus. Už šio reikalavimo nevykdymą įmonės vadovui gali būti skirta piniginė bauda, rašo dienraštis „Verslo žinios“.
Stresas darbe
Stresas darbe / 123RF nuotr.

Anot Teisingumo ministerijos atstovo Mariaus Vainausko, turi būti numatyta tvarka, kaip įmonėje realizuojamos Pranešėjų apsaugos įstatymo nuostatos, kaip žmogus, turintis informacijos apie pažeidimą, gali ją pateikti, kaip įmonė šią informaciją nagrinėja ir ją saugo, kas priima sprendimus ir kokiais terminais tai turi padaryti, koks yra grįžtamasis ryšys su asmeniu, pateikusiu šią informaciją.

Jei vadovas nepasirūpina, kad įmonėje atsirastų vidinis kanalas, jis gali būti administracine tvarka nubaustas 140-300 eurų dydžio bauda, o jei pažeidimas fiksuojamas pakartotinai, bauda gali siekti nuo 300 iki 500 eurų. Jei neužtikrinamas informaciją pateikusio asmens konfidencialumas ar darbdavys daro jam neigiamą poveikį – bauda įmonės vadovui gali siekti ir kelis tūkstančius eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius