Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Informacinės visuomenės plėtros komiteto vadovu išrinktas T.Misevičius

Konkurso būdu Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pavaldaus Informacinės visuomenės plėtros komiteto (IVPK) direktoriumi išrinktas ilgametę vadovavimo patirtį turintis Tomas Misevičius. Naujasis vadovas darbą pradės, kai bus užbaigtos patikrinimo procedūros, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Tomas Misevičius
Tomas Misevičius / EIMIN nuotr.

„Valstybės ir verslo skaitmenizacija yra vienas iš ministerijos prioritetų o IVPK – kone svarbiausias informacinių ir ryšių technologijų politikos įgyvendintojas valstybės mastu. Tikiu, kad naujasis vadovas, turėdamas solidžią vadovavimo patirtį ir prisidėjęs prie įmonių skaitmenizavimo, užtikrins sklandų ir operatyvų skaitmenizavimo politikos formavimą bei IT procesų kūrimą, diegimą ir jų valdymą“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Svarbiausias IVPK veiklos tikslas – įgyvendinti valstybės informacinės visuomenės plėtros, valstybės informacinių išteklių ir dokumentų pakartotinio naudojimo valdymo sričių politiką.

„IVPK reikšmingai prisideda prie valstybės informacinių ir ryšių technologijų bei skaitmeninės politikos įgyvendinimo, todėl džiaugiuosi galėdamas prisijungti ir sustiprinti komandą bei užtikrinti dar spartesnį mūsų valstybės skaitmeninimo iniciatyvų realizavimą. Jei norime būti pirmi, o liko visai nedaug, – turėsime padirbėti, kad mūsų valstybės informaciniai ištekliai, duomenų valdymas ir e. paslaugos būtų pažangiausios Europoje“, – teigia naujuoju vadovu tapęs T.Misevičius.

T.Misevičius yra įgijęs telekomunikacijų inžinerijos mokslo bakalauro bei elektronikos inžinerijos magistro laipsnius Kauno technologijos universitete. Anksčiau T. Misevičius ėjo informacinių technologijų direktoriaus pareigas „Kesko Senukai Lithuania“, taip pat projektų valdymo ir paslaugų valdymo padalinių vadovo pareigas tokiose įmonėse kaip „Baltic Data Center“, „TEO LT“ ir „Telia Lietuva“.

IVPK yra viešųjų ir administracinių elektroninių paslaugų portalo „Elektroniniai valdžios vartai“ tvarkytojas. Šiuo metu per šį portalą teikiama 650 elektroninių viešųjų ir administracinių paslaugų.

IVPK atlieka ir Valstybės informacinių technologijų paslaugų teikėjo funkcijas – informacinių technologijų paslaugos teikiamos daugiau kaip 190 valstybės institucijų. Be to, jis užtikrina svarbiausių valstybės registrų rezervinių duomenų kopijų saugojimą. IVPK taip pat tvarko Lietuvos atvirų duomenų portalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius