Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Armonaitė su „SK Hynix“ vadovu aptarė galimas investicijas Lietuvoje

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė penktadienį su Pietų Korėjos puslaidininkių gamybos įmonės „SK Hynix“ vadovu Kwak Noh Jungu (Kvak No Džungu) aptarė investicijų Lietuvoje galimybes.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Tiek aptarėme galimą tolesnį bendradarbiavimą, tiek ir susipažinimą su Lietuvoje esančia ekosistema, (Kwak Noh Jungas – BNS) lankysis ir Fizinių ir technologijų mokslų centre, ir Lietuvos įmonėse“, – po susitikimo BNS teigė A.Armonaitė.

„Lietuva yra pasiūliusi keletą variantų, kaip galėtume atsirasti įmonės plėtros planuose Europoje. Aišku, yra ir mažesnių iniciatyvų, pavyzdžiui, darbas su Lietuvos lazerių įmonėmis, ar mokymai mūsų studentams, akademinei bendruomenei, tai kol kas šitoks bendradarbiavimas nusimato, bet, aišku, mes siūlysime toliau įvairius variantus, kaip galėtų įmonė plėstis čia, bet apie tai kalbėti dar anksti“, – kalbėjo ministrė.

A.Armonaitė teigė, kad šis susitikimas – atsakomasis po to, kai liepą ji lankėsi Pietų Korėjoje. Susitikimo metu ministrė „SK Hynix“ atstovams pristatė Lietuvos lazerių sektorių.

„SK Hynix“ gamina dinaminius laisvosios prieigos atminties lustus, būtinus didelės spartos duomenims saugoti ir prieigai prie kompiuterinių sistemų, jos laboratorija skirta moksliniams tyrimams ir plėtrai. Pernai įmonės pajamos siekė 31,7 mlrd. eurų, pelnas – 4,87 mlrd. eurų.

2021-aisiais Pietų Korėjoje atidaryta Lietuvos ambasada, o pernai darbą pradėjo ir Lietuvos komercijos atašė. 2022 metais prekių apyvarta tarp dviejų šalių siekė 211 mln. Eksportas į Pietų Korėją siekė 114 mln. eurų, o importas – 97 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius