-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 12 /2021 10 08

Įsigijusi bankrutuojančią įmonę, „Rivona“ per trejus metus ją pavertė klestinčia mėsine

Šilalės rajone, Struikuose įsikūrusi mėsinė „Rivonai“ priklauso trejus metus. 2016 m. bankrutuojančią, bet dar veikiančią įmonę įsigijęs „Rivonos“ ir „Norfos“ savininkas Dainius Dundulis pavertė klestinčia mėsine, kurioje dabar dūzgia pačių naujausių technologijų įrenginiai, kokių nepamatysite niekur kitur Lietuvoje. Per mėnesį šioje gamykloje pagaminama apie 370 tonų produkcijos.
„Rivona“ gamykla Šilalėje
Dešros „Rivona“ gamykloje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Mėsos perdirbimo padalinyje per mėnesį vidutiniškai paskerdžiama apie 15 000 kiaulių ir 170 jaučių, taip pat išpjaustoma apie 130 tonų žaliavos. Kiekvieną dieną į „Norfos“ parduotuves išvažiuoja apie 40 tonų išpjaustytos šviežios mėsos.

„Per tuos trejus metus esame padarę tikrai daug naujovių ir darome toliau. Per šitą laiką investavome apie 2 mln. Eurų be gamyklos įsigijimo kaštų. Mėsos gamyboje modernizuota apie pusę įrenginių, kur sudėti patys naujausi žmonių pasiekimai, kainuojantys šimtus tūkstančių Eurų. Šiandien nauji įrenginiai leidžia pagaminti didesnį kiekį produkcijos su tuo pačiu žmonių skaičiumi ir suteikia daugiau stabilumo, tvarkos bei kokybės“, – pasakojo 15min žurnalistus gamykloje pasitikęs UAB „Rivona“ generalinis direktorius, „Norfos“ įmonių grupės savininkas Dainius Dundulis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Dundulis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Dundulis

2018 m. buvo įsigytos naujos gamybos priemonės – kimštuvas, dešrelių kabinimo linija, šaldytos mėsos blokų smulkintuvas, buvo baigta diegti nauja gamybos ir apskaitos sistema. 2019 m. įsigytas naujas kuteris ir paleista dešrų klipsavimo – kabinimo linija.

„Rivonos“ vadovas džiaugėsi, kad visi gyvuliai yra vežami tik iš Lietuvos kompleksų bei ūkių ir vylėsi, kad gamykla nepristigs jų ir ateityje. „Tikiuosi, kad jeigu Lietuvoje tik užaugins tiek kiaulių, kiek mums reikia, tai pirkėjai galės matyti lietuvišką kiaulieną mūsų parduotuvėse. Didžiausias mūsų pliusas, kad gyvulius šiandien skerdžiame, o po 24 valandų mėsytė jau būna parduotuvėse. Kai yra šviežumas, yra ir kokybė, bet manau, kad mums jau nebereikia įrodinėti, kad „Norfoje“ kiauliena yra viena geriausių iš Lietuvos prekybos įmonių. Kainos ir kokybės santykis šioje įmonėje yra tikrai labai išlaikytas ir mes manome, kad su lenkais tikrai mes galime konkuruoti ir dar pasiginčyti, kurie yra geresni“, – drąsiai teigė D.Dundulis.

Mėsos gamybos cechas taip pat gamina virtą, marinuotą, vytintą, karštai ir šaltai rūkytą produkciją – dešreles, dešras, vyniotinius, kumpelius, lašinius, iš viso virš 70 rūšių gaminių, kurių per mėnesį pagaminama vidutiniškai 340 tonų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Rivona“ gamykla Šilalėje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Rivona“ gamykla Šilalėje

Rūkytų gaminių ceche šalia virtinių dešrų kabojo ir švenčių laukiantys milžiniški kiaulienos kumpiai. „Labai didžiuojamės šiuo gaminiu, nes tai ypatingas mūsų produktas. Jo receptą gavau iš savo tetos, jį modernizavo mūsų technologai ir po ilgų bandymų turime puikų kumpį, kokį darydavo ir mūsų seneliai. Šių kumpių gaminame ribotą kiekį ir pirkėjams patiekiame prieš didžiąsias metų šventes – Kalėdas ir Velykas. Turiu pasakyti, šis gaminys išgraibstomas akimirksniu, nes yra puikaus skonio ir labai tinka dovanoms, kadangi yra gražioje pakuotėje“, – džiaugėsi D.Dundulis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Rivona“ gamykla Šilalėje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Rivona“ gamykla Šilalėje

Mėsinės technologė Daiva Vaišvilienė pastebėjo, kad žmonės yra išsiilgę natūralumo, tikro kaimiško dūmo. Todėl buvo nuspręsta sukurti kaimišką produktų liniją, kuri iš karto išpopuliarėjo. „Rūkymui naudojame tik natūralias medžių pjuvenas, nenaudojame jokių skystų ekstraktų, kurie yra gana populiarūs rinkoje“, – sakė „Rivonos“ mėsinės technologė Daiva Vaišvilienė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Rivona“ gamykla Šilalėje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Rivona“ gamykla Šilalėje

Šiuo metu „Kaimiškoje linijoje“ yra 14 gaminių ir ji nuolat papildoma. Šiemet atsirado karštai rūkyta kaimiška ir kepeninė dešra, visus gaminius galima rasti „Norfos“ prekybos centrų sveriamos produkcijos skyriuose.

Įmonė jau kurį laiką savo rūkytoms ir vytintoms dešroms naudoja naujas patrauklias pakuotes. Anot technologės, kuriant naujus produktus stengiamasi neatsilikti nuo pasaulinių tendencijų, todėl verta pasididžiuoti ir „Rivonoje“ gaminama itališka „pelėsine“ dešra, Kalėdoms parduotuvių lentynas pasieks vytinta dešrytė su graikiniais riešutais. Pirkėjai seniai yra įvertinę ir vienas gardžiausių „Anytos“, „Kindziuko“, „Gryčios“ dešras bei vytintus gaminius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Rivona“ gamykla Šilalėje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Rivona“ gamykla Šilalėje

Virtas dešras bei dešreles „Rivonos“ mėsinėje gamina naujausias šimtus tūkstančių Eurų kainavęs 500 l talpos įrenginys, į kurį sudėti ingredientai – mėsa, druska, prieskoniai netrukus virsta šviesiai rožine vienalyte mase. Visos aukščiausios rūšies virtos dešros ir dešrelės yra 100 procentų gaminamos iš mėsos“, – gamybos procesą pakomentavo technologė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Dundulis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Dundulis

D.Dundulio teigimu, artimiausiu metu planuojama skerdyklos rekonstrukcija ir modernizacija, kuri padidins skerdyklos našumą, mėsos cecho gamybos apimtis, produkcijos asortimentą bei pagerins darbuotojų darbo sąlygas.

VIDEO: Reportažas iš „Rivonos“ mėsinės: dešreles čia gamina naujausių technologijų įrengimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius