-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Iškraustyto „7 fridays“ baro patalpose pranciškonai vienuoliai ketina įkurti muziejų

Trečiadienį iš vadinamojo pranciškonų komplekso Vilniuje pradėję iškraustyti nuomininkus jį perėmę lenkų vienuoliai žada, kad kompleksas liks atviras visuomenei.
Vienuoliai uždarė populiarų sostinės barą „7 Fridays“
Vienuoliai uždarė populiarų sostinės barą „7 Fridays“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vienuolyno dalyje, kurioje buvo įsikūręs baras, planuojama įkurti istorijos muziejų, kartu pagerbiant Joną Basanavičių, kuris gyveno šiame komplekse, taip pat pirmąją lietuvišką mokyklą, veikusią vienuolyno patalpose bei pirmuosius lietuvių kalba rašytus tekstus“, – teigiama vienuolių pareiškime žiniasklaidai. Jis išplatintas po pranešimų apie iškraustomus nuomininkus.

Trečiadienį portalas 15min.lt pranešė, kad perėmę pastatą, pranciškonai uždarė čia veikusį vieną didžiausių sostinės barų „7 fridays“. Pasak portalo, trečiadienio rytą į barą atvykę darbuotojai rado užrakintas duris – čia jau buvo vienuoliai ir apsaugos darbuotojai, kurie privertė palikti patalpas čia dirbusius valytoją ir virtuvės darbuotojus, taip pat buvo pakeistos spynos, įstatytos grotos.

Pranciškonai išplatintame pranešime teigia, kad ši informacija nėra teisinga. Jie tvirtina sudarę baro vadovui ir darbuotojams galimybę pasiimti visus asmeninius daiktus ir bendrovės turtą, tačiau jie šia galimybe nesinaudojo.

Pasak vienuolių, baro „7 Fridays“ nuomos sutartis baigėsi kovo 31 dieną, o pranešimas, kad nuomos sutartis su šia įstaiga nebus sudaryta, barui buvo nusiųsta kovo 27 dieną, bet į jį neatsižvelgta.

Vienuoliai teigia, kad jiems nepriimtina, jog jų patalpose veikia alkoholiniais gėrimais prekiaujantis baras.

Iš viso komplekse glaudžiasi apie 40 nuomininkų.

Mažesniųjų brolių konventualų (pranciškonų) ordinui 5,5 tūkst. kvadratinio metrų ploto kompleksas perduotas dar pavasarį finansų ministro įsakymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius