Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IT įmonė „Devbridge“ žengia į Lietuvos rinką: kurs technologinius sprendimus įmonei „Freda“

IT įmonė „Devbridge“ (priklausanti „Cognizant Softvision“ kompanijai) pirmą kartą įmonės istorijoje pradeda bendradarbiauti su lietuviško kapitalo bendrove – viena didžiausių baldus gaminančių įmonių šalyje – „Freda“. Technologijų bendrovė sieks gerinti baldų įmonės gamyklos efektyvumą, sukurdami įrankį, kuris leis stebėti kaip vykdomas gamybos planas realiu laiku, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Naujojo „Devbridge“ biuro atidarymas
Naujojo „Devbridge“ biuro atidarymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Devbridge“ viceprezidento ir Lietuvos padalinio vadovo Viktoro Gurgždžio teigimu, vienai didžiausių baldų gamintojų teiksime paslaugas, padedančias gerinti įmonės gamyklos darbo efektyvumą sukuriant įrankį, kuris leistų stebėti kaip vykdomas gamybos planas ir reaguoti į visus gamybos nukrypimus.

„Šiuo metu įmonei yra reikalingas įrankis, kuris suteiktų galimybę matyti tokius duomenis, kurie leistų laiku padaryti tinkamus sprendimus, taip taupant ir mažinant įmonės kaštus. Dirbame multidisciplininių komandų pagrindu, tai reiškia, kad visa komanda neša atsakomybę už produkto sukūrimą ir paleidimą į rinką kiekviename proceso žingsnyje. Atitinkamai tai yra ir tiesioginė atsakomybė už verslo tikslus. Jau daugelį metų su savo klientais, įsikūrusiais Šiaurės Amerikoje ir Vakarų Europoje, dirbame remdamiesi būtent tokiu modeliu, mes ne tik orientuojamės į programinės įrangos kūrimą, bet į verslo rezultatų kūrimą“, – pabrėžė V.Gurgždys.

Proaktyvumas leis sumažinti švaistymą

Anot bendrovės „Freda“ generalinio direktoriaus Rimo Varanausko, sieksime optimizuoti darbus ir efektyvinti planavimą. Norime pakeisti „on line“ detalių, gamybinių partijų stebėjimą procesą bei greitą reagavimą į situacijos pasikeitimus.

„Veikiame jau daugelį metų, tačiau suvokėme, kad turime iššūkių, kurių patys neturime galimybės išspręsti. Mums būtina transformuoti savo verslą iš vidaus, eiti skaitmenizacijos keliu. Nors augame sparčiai, tačiau daugelis mūsų procesų vis dar yra atliekami rankiniu būdu, todėl ieškojome galimybių, kuriuos procesus galėtume skaitmenizuoti. Norime, kad verslas veiktų efektyviau. Mūsų bendradarbiavimo tikslas, kad „Freda“ darbuotojai turėtų galimybę proaktyviai dirbti, vietoje to, kad reaguotų į pokyčius tik tada, kai problema iškyla.

Suprasti specifinio verslo logiką, išsiaiškinti apribojimus, pasiūlyti sprendimus – neeilinis iššūkis, kuriam spręsti „Devbridge“ drauge su „Freda“ subūrė komandą vieningam bendradarbiavimui. Todėl ėmėme ieškoti, kas turėtų tinkamų kompetencijų ir galėtų imtis mūsų projekto. Tuo tarpu, „Devbridge“ įmonei, kuri anksčiau Lietuvoje klientų neturėjo, tai buvo gan netikėtas kreipimasis. Tačiau įvertinę tai, kad esame greitai auganti įmonė, kuri šiuo metu turi net tris gamyklas, o visa mūsų produkcija yra gaminama tarptautiniams klientams, tai tikrai įtikinome, kad būsime patikimas partneris. Be to, iššūkis, kurį kartu nusprendėme spręsti yra įdomus ir labai ambicingas“, – teigė įmonės generalinis direktorius.

Optimizuos gamybos darbus

R.Varanauskas pabrėžia, kad įmonė sieks sukurti tokią sistemą, kuri ilgainiui galėtų būti pagalbininkas visam gamybos padaliniui. Tikslas yra užtikrinti gamybos tęstinumą realiu laiku ir užkirsti kelią įvairiems nesklandumams, dėl kurių nukenčia efektyvus darbas.

„Tai leis mums optimizuoti skirtingų medžiagų srautus, sutrumpinti reakcijos laiką ir padėti priimti tinkamus sprendimus. Tikimės, kad šis projektas bus naudingas abiem pusėms, nes mes suteiksime savo žinias „Devbridge“ ekspertams apie mūsų sudėtingus gamybos procesus, o jie galės pasidalyti savo įžvalgomis, kaip mums padėti supaprastinti procesus gamyboje. Esminis lūkestis tapti partneriais šiame projekte ir ilgalaikėje perspektyvoje, turėti kolegas, kurie bus pasiruošę padėti ir kartu įgyvendins inovatyvias idėjas“, – akcentavo generalinis direktorius.

Sieks išspręsti verslo iššūkius

V.Gurgždys pabrėžia, kad sieks sukurti įrankį, kuris, visų pirma, būtų naudingas verslo tobulinimui.

„Tad šiuo atveju, didžiausias iššūkis – greitai sukurti tai, kas iš karto atneštų naudą kasdieniniame darbe. Realiu laiku reaguoti į gamybos plano vykdymą, kuris reikalauja daugelio darbuotojų pastovaus nenutrūkstamo darbo ir ypatingo atidumo, ženkliai palengvintų kasdienybę baldų įmonės darbuotojams. Programinė įranga tėra artefaktas, kuris sukuriamas pakeliui, o mūsų komandos dirba išsikėlusios tikslus pasiekti ir tam tikrus verslo rodiklius. Tai yra mūsų stiprybė – gebame ne tik kurti programinę įrangą, bet tuo pat metu ir išanalizuoti verslą, atlikti kokybišką rinkos tyrimą ir efektyviai panaudoti sukauptus duomenis, taip prisidėdami prie norimų verslo rezultatų siekimo“, – pabrėžė IT įmonės vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius