Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijoje atsistatydino beveik visa C.Ghosno gynybos komanda

Bėglio milijonieriaus Carloso Ghosno gynybai Japonijoje vadovavęs garsus advokatas, pravarde „Skustuvas“, ketvirtadienį pranešė atsistatydinantis po to, kai jo klientas pažeidė paleidimo už užstatą sąlygas ir pabėgo iš Japonijos į Libaną.
Carlosas Ghosnas
Carlosas Ghosnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Junichiro Hironakoskontora paskelbė trumpą pareiškimą, kuriame teigė, kad ji „pateikė Tokijo apygardos teismui atsistatydinimo raštus visų advokatų... susijusių su visomis bylomis, susijusiomis su ponu Carlosu Ghosnu, vardu“.

74 metų Junichiro Hironaka, pelnęs pravardę už netikėtas teisines strategijas ir pavydėtiną išteisinamųjų nuosprendžių sąrašą, teigė, kad jį „apstulbino“ C.Ghosno pabėgimas, apie kurį sužinojo iš žiniasklaidos pabėgimo dieną.

Dar vienas C.Ghosno teisininkų komandos narys Takashi Takano taip pat nusprendė atsistatydinti, naujienų agentūrai AFP pranešė informacijos turintis šaltinis.

Trečiasis buvusio „Nissan“ vadovo suburtos teisininkų „svajonių komandos“ narys Hiroshi Kawatsu viešai nepakomentavo savo planų.

C.Ghosnas buvo suimtas 2018 metų lapkričio mėnesį Tokijo oro uoste, nusileidus jo privačiam lėktuvui.

Sprendimas dėl atsistatydinimo priimtas po to, kai praėjusį mėnesį verslininkas netikėtai pabėgo iš Japonijos į Libaną, šiuo pabėgimu pažemindamas Japonijos teisėsaugos pareigūnus ir jo gynybos advokatus.

C.Ghosnas buvo suimtas 2018 metų lapkričio mėnesį Tokijo oro uoste, nusileidus jo privačiam lėktuvui.

Verslininkas 130 dienų praleido sulaikymo centre. Japonijoje jam pareikšti kaltinimai dėl finansinių pažeidimų.

Buvęs automobilių pramonės magnatas neigia visus kaltinimus ir tvirtina tapęs „Nissan“ bei Japonijos pareigūnų sąmokslo auka.

Manoma, kad C.Ghosnas pabėgo iš Japonijos pasislėpęs didelėje garso įrangos dėžėje, kuri buvo išskraidinta privačiu lėktuvu.

Libane jis surengė didelę spaudos konferenciją ir davė interviu žiniasklaidai, mėgindamas atkurti savo reputaciją. Jis taip pat pasiskundė Japonijos teismų sistema tvirtindamas, kad Tokijuje teisingas teismas negalimas.

Tuo trapu Japonijoje toliau nagrinėjama byla, iškelta vienam iš buvusių „Nissan“ vadovų Gregui Kelly, vadintam C.Ghosno dešiniąja ranka, kuriam pareikšti susiję kaltinimai finansiniais pažeidimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius