-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos žiniasklaida pavadino iš šalies pabėgusį C.Ghosną „bailiu“

Paprastai santūri japonų žiniasklaida trečiadienį pliekė „bailį“ Carlosą Ghosną, buvusiam „Nissan“ vadovui pabėgus į Libaną, kad išvengtų teismo Japonijoje.
Carlosas Ghosnas
Carlosas Ghosnas / „Scanpix“ nuotr.

„Bėgimas yra bailus poelgis, kuriuo pasišaipyta iš Japonijos teisingumo sistemos“, – parašė laikraštis „Yomiuri Shimbun.

Išvykdamas iš šalies, kurioje apkaltintas keliais finansiniais nusižengimais, C.Ghosnas „prarado galimybę įrodyti savo nekaltumą ir išsaugoti savo garbę“, pridūrė laikraštis, pažymėjęs, kad teismas, verslininko gynybos advokatai ir imigracijos kontrolės pareigūnai taip pat privalo prisiimti dalį kaltės.

Liberalus laikraštis „Tokyo Shimbun” taip pat teigė, kad C.Ghosnas savo poelgiu pasityčiojo iš Japonijos teisingumo sistemos.

„Kaltinamasis C.Ghosnas tvirtina, kad bėgo nuo politinio persekiojimo... tačiau kelionė į užsienį be leidimo prieštarauja jo paleidimo už užstatą sąlygoms ir tokiu būdu pasityčiota iš Japonijos teisingumo sistemos“, – parašė laikraštis.

„Egzistuoja didelė tikimybė, kad teismas neįvyks, taigi jo argumentas, esą jis nori įrodyti savo nekaltumą, dabar kelia abejonių“, – priduriama straipsnyje.

Kai kurios žiniasklaidos priemonės pažymėjo, kad sprendimas paleisti milijonierių už užstatą, tuo metu kai kuriems pasirodęs neįprastas, dabar atrodo neprotingas.

Svarstant šią galimybė, prokurorai tuo metu tvirtino, kad verslininkas gali pasinaudoti įtakingomis pažintimis ir pabėgti, tačiau pats C.Ghosnas teigė, kad siekia įrodyti savo nekaltumą.

Vienas jo gynybos advokatų tuo metu tvirtino, kad verslininkas yra toks garsus pasaulyje, jog neturi jokių galimybių pabėgti nepastebėtas.

Konservatoriškas leidinys „Sankei Shimbun“ pažymėjo, kad prokurorai mano, jog teismas pasidavė „spaudimui iš užsienio“ paleisdamas verslininką už užstatą, pasaulio žiniasklaidoje pasigirdus kritikos Japonijos „įkaitų teisingumo sistemai“, kuri leidžia kelis kartus pratęsti įtariamųjų sulaikymą.

2018 metų gruodžio mėnesį teismas atmetė prokurorų prašymą pratęsti C.Ghosno sulaikymą 10 dienų – ši sprendimas nustebino, kadangi sulaikymas šioje šalyje paprastai būna pratęsiamas beveik automatiškai.

C.Ghosnas buvo paleistas už užstatą du kartus – vieną kartą kovo mėnesį ir antrą kartą balandį, po pakartotinio suėmimo.

„Visa tai buvo neįprasti sprendimai“, – parašė „Sankei Shimbun“.

Centro-kairiųjų pažiūrų ir vienas didžiųjų leidinių Japonijoje „Mainichi Shimbun“ pacitavo vyriausiąjį prokurorą, kuris pareiškė: „Mes tai numatėme“.

O laikraštis „Asahi Shimbun“ pacitavo vieną buvusį „Nissan“ vadovą, kuris pareiškė esąs nusivylęs C.Ghosno veiksmais.

„Verslininkas, kuris tiek metų vadovavo „Nissan“ ir yra gerai žinomas tarptautiniu mastu, pasirodė esąs toks žmogus. Man žandikaulis atvipo iki pat žemės. Nerandu žodžių apsakyti, ką galvoju“, – kalbėjo buvęs bendrovės vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius