-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV automobilių aukcione mašinas pirkę lietuviai liko be nieko

Andrius ir Sergejus JAV automobilių aukcionuose norėjo nusipirkti mašinas ir jas parsigabenti į Lietuvą. Ieškodami pagalbos internete jie rado tokias paslaugas teikiančią įmonę „Boring auto group“. Nors iš pradžių viskas atrodė gerai, netrukus reikalai pasisuko neigiama linkme – pinigai pervesti, tačiau praėjus keliems mėnesiams automobilių vis dar nėra. Įmonė ignoruoja skambučius, neatsako į laiškus. Policija informavo jau gavusi du pareiškimus.
Sulaikytas automobilvežis
Automobilvežis / MKT nuotr.

Nei automobilių, nei pinigų

Rugpjūčio 18 dieną kaunietis Andrius sudarė sutartį su JAV automobilių aukcionuose dalyvaujančia ir parsigabenti mašinas į Lietuvą padedančia įmone „Boring auto group“.

„Sutartyje nieko įtartino nepastebėjome, viskas gražiai parašyta, ir pervedėme jiems pinigus – 3550 eurų. Tada parašė, kad reikia laukti“, – 15min pasakojo Andrius.

Sutartyje nieko įtartino nepastebėjome, viskas gražiai parašyta, ir pervedėme jiems pinigus – 3550 eurų. Tada parašė, kad reikia laukti, – sakė Andrius.

Jis kartu su žmona porą mėnesių laukė, kol iš JAV į Lietuvą atkeliaus jų svajonių automobilis – 2016 metų „Nissan Rogue“.

Tačiau netrukus viskas pakrypo bloga linkme – įmonės atstovai bendravo vis vangiau, kol pradėjo visai ignoruoti. Nuo sutarties pasirašymo praėjo beveik 4 mėnesiai, tačiau nėra nei automobilio, nei už jį sumokėtų pinigų.

Andriaus nuotr./Susirašinėjimas
Andriaus nuotr./Susirašinėjimas

Į panašią situaciją papuolė ir kitas buvęs „Boring auto group“ klientas Sergejus.

Jis 15min pasakojo stebėjęs automobilio pirkimo aukcioną ir pastebėjęs, kad aukciono vykdytojas buvo iš Lenkijos. Nors minėtos įmonės atstovas esą tvirtino priešingai.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Automobiliai
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Automobiliai

Be to, Sergejus teigė, kad norėdamas patikrinti, ar įmonė nesukčiauja, paklausė, ar galėtų už automobilį sumokėti grynaisiais.

„Kai užsiminiau, kad galėčiau visą sumą sumokėti grynais, tai iš karto atrašė ir pasiūlė susitikti degalinėje, sakė, kad atsiųs kažkokį žmogų. Po tokio pasakymo aš iš karto supratau, kad čia negali būti normali įstaiga“, – kalbėjo jis.

Pasiūlė susitikti degalinėje, sakė, kad atsiųs kažkokį žmogų. Po tokio pasakymo aš iš karto supratau, kad čia negali būti normali įstaiga“, – kalbėjo Sergejus.

Sergejus jau buvo įmonei pervedęs dalį pinigų sumos – 2,5 tūkst. eurų. Nors sutartį sudarė rugsėjį, tačiau vėlgi – nei automobilio, nei pinigų jis iki šiol neatgavo, o susisiekti su įmonės atstovais nepavyksta.

Pašnekovas teigė, jog jam pavyko sužinoti, kad jo pirktas automobilis spalio pabaigoje iš JAV nukeliavo į Vokietiją.

Telefonai išjungti

15min dviem skirtingais telefono numeriais bandė susisiekti su „Boring auto group“ atstovais, tačiau išgirdo tik automatinio atsakiklio balsą: „adresatas šiuo metu yra nepasiekiamas“.

Į elektroninius laiškus įmonė taip pat neatsakė.

Policija: gauti du pareiškimai

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis 15min informavo, kad dėl minėtos bendrovės gauti du pareiškimai.

„Šių metų lapkričio mėnesį turime gavę du pareiškimus dėl šios įmonės veiklos. Pareiškimai dėl galimai apgaulingos veiklos, perkant automobilius. Kadangi pareiškimai gauti neseniai, šiuo metu vyksta informacijos tikrinimas, jokie procesiniai sprendimai kol kas nepriimti“, – teigė jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramūnas Matonis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramūnas Matonis

Ekspertas: aukcione perki truputį katę maiše

„Internetinis, per atstumą pirkimas visada turi krislelį rizikos. Nori išlošti, pirkti ką nors pigiau – faktas, kad rizikuoji ir kartais ta rizika į vieną pusę, kartais į kitą“, – 15min sakė „Auto Bild Lietuva“ redaktorius Vitoldas Milius.

Jis pasakojo turintis pažįstamų, kurie užsiima automobilių iš JAV pirkimu ir gabenimu, tačiau jiems esą viskas sekasi gerai. V.Milius išskyrė dažniau pasitaikančią kitą problemą.

„Dažnu atveju perkant aukcione perki truputį katę maiše. Tarsi iš nuotraukų atrodo neblogai, o visą tikrumą ir blogumą pamatai tuo metu, kai pradedi ją tvarkyti, nes dauguma lietuvių perka šiek tiek daužtas, po avarijos mašinas“, – kalbėjo jis.

Vitoldas Milius
Vitoldas Milius

Norintiems įsigyti automobilį iš JAV V.Milius siūlė nepatingėti paieškoti informacijos internete ir ją tikrinti, be to, susirasti patikimas įmones, galbūt nuvykti į jų biurą ir su atstovais pabendrauti gyvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius