Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip dažnai siurbiate namus? Kartą per dieną ar per mėnesį? (Apklausa)

Ne paslaptis, jog kai kurie žmonės dulkes siurbia tuomet, kai užgriūna netikėti svečiai. Nutinka ir taip, kad prispaudžia įvairūs reikalai, o viskas, ką norisi daryti – tai siurbti. Studentai juokauja, kad siurbti namus ypač gerai sekasi sesijų metu.
Susimąsčiusi moteris/ 123rf nuotr.
Susimąsčiusi moteris/ 123rf nuotr.

Tačiau įprastomis aplinkybėmis namų tvarkymas dažnai yra varginanti (sekmadienio) veikla. Karštą vasaros dieną siurblio kvapas ir ore sklandančios dulkės – menka svajonė. Ypač, jei jūsų siurblys yra didelis, sunkus ir su charakteriu (t. y. skleidžiantis daug garso).

Jei gyvenate kelių aukštų bute ar name, dar turite rūsį, lauke stovintį pripėduotą šuns automobilį, garažą... Ir norite viską išsiurbti per pusdienį, ir per tą laiką nenusibaigti. Juk siurblio tampymas atima jėgų, o visur kliūvantis laidas ilgainiui ima erzinti.

Dulkių siurbimas/ 123rf nuotr.
Dulkių siurbimas/ 123rf nuotr.

J. Dyson arba: kaip nustoti vargti ir pamilti dulkių siurblį

Vida Press nuotr./Britų inžinierius ir išradėjas Jamesas Dysonas
Vida Press nuotr./Britų inžinierius ir išradėjas Jamesas Dysonas

Standartinio dulkių siurblio nepatogumus pajuto ir vienas britų išradėjas – Jamesas Dysonas. Tai įvyko kažkur 1970–ųjų pradžioje. Tuo metu jis su šeima kaip tik įsikraustė į naujus namus ir... pasipiktino turimu dulkių siurbliu!

Jį labiausiai suerzino tai, kad siurblys galiausiai pradėjo vangiai siurbti. Prietaiso galingumas, kurį žadėjo gamintojas, ilgainiui ėmė slopti. Vadinasi, namų ruošai tekdavo skirti vis daugiau laiko.

Norėdamas išspręsti šią problemą, J.Dysonas ėmė konstruoti savo siurblio prototipus. Nepraėjus dešimtmečiui, jo sukurti dulkių siurbliai rinkoje sukėlė tikrą revoliuciją, o išradėjas tapo vienu žinomiausių pasaulio žmonių. Taigi, ką J.Dysonas pasiūlė naujo?

Dyson
Dyson

Pirmieji jo kūriniai buvo cilindriniai dulkių siurbliai, kuriems nebereikėjo įprastų siurbimo maišelių. Išradėjas pastebėjo, jog būtent jie ir sumažina siurblio galingumą. Atsisakius standartinio maišelio ir pritaikius fizikos dėsnius siurblio galingumas išliko toks pat didelis, be to, sumažėjo siurblio eksploatavimo kaštai. Taip buvo užpatentuota „Dyson“ ciklonų technologija.

J.Dysono įkurta kompanija vėliau sukūrė belaidžius dulkių siurblius. Kitaip tariant, suteikė galimybę neribotai nešioti siurblį po namus ar netgi išsiurbti automobilį pievoje, kur nėra elektros. Kartoms, užaugusioms su laidiniais siurbliais, turėtų būti pavydu!

Dėka unikalaus skaitmeninio variklio, belaidžiai „Dyson“ siurbliai šiandien yra ne tik mobilūs, bet ir nedideli – juos galima kabinti tiesiog ant sienos koridoriuje ar sandėliuke.

Dar – perdaryti į rankinius siurblius ir valyti viską – nuo sieninių spintų iki užuolaidų. Patogumo dėlei kai kuriuose modeliuose už skaitmeninio variklio yra įmontuoti „Hepa“ filtrai, kurie sulaiko iki 99,99% bakterijų, alergenų, tad kartu išsprendžia ir oro kokybės problemą.

Išmėginome ir mes

„Dyson“ produkciją Lietuvoje atstovaujanti kompanija pasiūlė ir 15min išmėginti belaidį dulkių siurblį. Tenka pripažinti, iš pradžių į siurblį žiūrėjome keistai – jis nebuvo įprastų formų. Tiksliau, neturėjo to didelio korpuso, kokį turi įprastas siurblys – tik vamzdį ir nedidelį motoriuką, pritvirtintą prie jo kartu su filtru.

Siurblio komplektacijoje radome penkis skirtingus antgalius, pritaikytus įvairiems paviršiams bei terpėms. Išmėginę juos visus padarėme išvadą, kad vienas didžiausių siurblio privalumų – galimybė išvalyti sunkiai pasiekiamas ertmes be didelių nepatogumų.

Renginio organizatorių nuotr./"Dyson" stendo atidarymas "Elektromarkt" parduotuvėje
Renginio organizatorių nuotr./"Dyson" stendo atidarymas "Elektromarkt" parduotuvėje

„Dyson“ siurblys yra labai galingas ir turi dvi siurbimo funkcijas – mažesnio ir didesnio traukimo. Mažesniu režimu galima valyti įprastai susikaupusias dulkes, trupinius ar kitas nuosėdas, o didesniu – tai, kas sunkiau išsivalo, yra giliau, reikalauja didesnės traukos (kaip kad smėlis, prisikaupęs po automobilio sėdynėmis). Būtent dėl specialios jo pagaminimo technologijos (nereikalaujančios maišelio), siurblio trauka niekada nesumažėja.

Paminėti verta ir tai, kad būdamas itin mažo dydžio ir turėdamas rankinę funkciją, jis suteikia galimybę lengvai pasiekti tokias erdves kaip polaipčiai, gilios spintų nišos, tarpai tarp baldų, spintelių ir t.t. Beje, priprasti prie to, jog siurblys yra belaidis, ir su juo gali eiti kur nori, užtrunka – instinktyviai vis norisi gręžtis atgal, timptelėti laido...

VIDEO: New: Dyson V8 Cordless Vacuums - Official Dyson Video

Kalbant apie belaidę technologiją, siurblys turi akumuliatorių, kurį laiks nuo laiko reikia pakrauti. Būtent šis modelis, kurį išmėginome (V8 Absolute), veikia apie 40 minučių, o jo krovimo trukmė – 5 val. Pilnas šio modelio pakrovimas nereikalauja didelių elektros energijos išteklių ir kainuoja iki 3 euro centų (skaičiuojant, jog 1 kW kaina yra 0,11 euro centų).

Pats krovimo principas yra paprastas – siurblys prisitvirtina prie sieninio laikiklio, esančio arti elektros lizdo. Tokiu būdu kas kart nereikia svarstyti, kur ir kaip pakrauti siurblio bateriją bei padėti patį įrenginį – kai pasinaudoji daiktu, jį pakabini į jo vietą.

Apibendrintai galima pastebėti, jog J.Dysono kūrinys nepalieka abejingų. Tai – itin patogus buities prietaisas, iš tiesų galintis keisti namų valymo įpročius. Įrenginiu naudotis yra malonu ir paprasta, kaip paprasta jį eksploatuoti (krauti ar valyti).

Renginio organizatorių nuotr./"Dyson" stendo atidarymas "Elektromarkt" parduotuvėje
Renginio organizatorių nuotr./"Dyson" stendo atidarymas "Elektromarkt" parduotuvėje

Nors belaidžio dulkių siurblio kaina ir nėra pati mažiausia, tačiau į tokį prietaisą reikia žiūrėti kaip į investiciją, kuri per ilgus metus atsiperka su kaupu. Kai namų valymas tampa malonia, vargo nereikalaujančia patirtimi, buitis įgija visai kitokį atspalvį. Joje atsiranda vis mažiau „reikia“, „privalau“, „būtina“, daugiau – „tą galiu padaryti dabar“, „noriu nuveikti kažką neįpareigojančio“, „puiki diena švarai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius