-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurencijos taryba įtaria tris bendroves sudarius kartelį

Konkurencijos taryba baigė tyrimą dėl komunalinių atliekų surinkimo ir transportavimo paslaugas teikiančių įmonių – trys bendrovės įtariamos kartelio sudarymu.
Vilniaus šiukšliavežiai stovi eilėse
Šiukšliavežiai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Preliminariu tarybos vertinimu, bendrovės UAB „Ekoaplinka“, UAB „Ecoservice“ ir UAB „Marijampolės švara“ galėjo derinti veiksmus ir komercinių pasiūlymų kainas dalyvaudamos UAB Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centro organizuotame viešajame pirkime. Šios įmonės įtariamos Konkurencijos įstatymo 5 straipsnio pažeidimu.

Konkurencijos tarybos tyrėjų preliminariu vertinimu, tyrimo metu nustatytų faktinių aplinkybių visuma ir įmonių tarpusavio susirašinėjimas patvirtina, kad įmonės galimai sudarė susitarimą dėl kainų nustatymo.

Pranešimo apie baigtą tyrimą medžiagą yra skirta tik pažeidimu įtariamoms įmonėms. Drauge su pranešimu, pažeidimu įtariami asmenys gauna galimybę susipažinti su tyrimo medžiaga bei raštu pateikti savo paaiškinimus.

Paaiškinimai taip pat gali būti teikiami žodžiu per viešą posėdį, kuriame yra išklausomi pažeidimu įtariami asmenys ir kiti suinteresuoti asmenys. Konkurencijos taryba, priimdama galutinį sprendimą, įvertina ir atsižvelgia į visus šalių paaiškinimus.

2015 metais Konkurencijos taryba nustatė draudžiamus susitarimus tarp bendrovių veikiančių, kino, šilumos ir biokuro gamybos, viešinimo paslaugų ir koogeneracinių jėgainių platinimo srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius