-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kosmetikos ingredientų milžinė IFF perka „DuPont“ padalinį už 26,2 mlrd. JAV dolerių

JAV kvapiųjų medžiagų ir kosmetikos aktyviųjų ingredientų gamintoja „International Flavors & Fragrances“ (IFF) pasiekė susitarimą dėl JAV chemijos milžinės „DuPont“ padalinio „Nutrition & Biosciences“ įsigijimo už 26,2 mlrd. JAV dolerių.
Rankų paspaudimas
Rankų paspaudimas / „Scanpix“/„Picture-Alliance“ nuotr.
Temos: 2 Kosmetika Verslas

Įgyvendinus sandorį, rinkoje atsiras nauja bendrovė, kurios vertė sieks 45,4 mlrd. JAV dolerių, pažymima bendrame IFF ir „DuPont“ pranešime.

Pagal susitarimą, kuriam vienbalsiai pritarė abiejų bendrovių valdybos, „DuPont“ akcininkai gaus 55,4 proc. susijungusiosios bendrovės akcijų, o IFF akcininkai valdys likusius 44,6 procento.

Užbaigus sandorį, o tai, kaip manoma, įvyks 2021 metų pirmąjį ketvirtį, „DuPont“ taip pat gaus vienkartinę piniginę 7,3 mlrd. JAV dolerių išmoką.

Pasak IFF ir „DuPont“, susijungusioji bendrovė užims pirmaujančias pozicijas pasaulio maisto produktų ir gėrimų, namų ir asmeninės priežiūros priemonių, taip pat sveikatos apsaugos ir sveikatingumo rinkose.

2019 metais bendros IFF ir „Nutrition & Biosciences“ įplaukos, kaip prognozuojama, viršys 11 mlrd. JAV dolerių, o ikimokestinis pelnas sudarys 2,6 mlrd. JAV dolerių.

Susijungusiajai bendrovei vadovaus generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Andreasas Fibigas, šias pareigas šiuo metu einantis bendrovėje IFF.

Sandoriui vis dar reikalingas IFF akcininkų patvirtinimas. Naujoji bendrovė įsikurs Niujorke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius