Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 12 /15:56

„Krekenavos agrofirma“ išsiuntė pirmuosius produktus į Japoniją

Japonijai šiemet vasarį leidus į šalį įvežti jautieną ir jos produktus, pagamintus iš vyresnių galvijų, Japoniją jau pasiekė pirmieji lietuviški produktai, antradienį pranešė Žemės ūkio ministerija.
Krekenavos agrofirma
Krekenavos agrofirma / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Bandomąją jautienos produkcijos partiją į Japoniją išsiuntė „Krekenavos agrofirma“, BNS patvirtino įmonės vadovas Linas Grikšas.

„Bandomoji partija išsiųsta, žiūrėsime, kaip bus“, – teigė L.Grikšas.

Pasak jo, įmonė buvo vienintelė Lietuvos mėsos perdirbėja, eksportavusi į Kiniją, tačiau ši rinka pernai užsivėrė: „Apsukome atgal penkis krovinius, tai manau, kad ten ilgam užsidarė ta rinka“.

„Tikėtina, kad sėkmės istorijos įkvėps ir paskatins kitas Lietuvos įmones eksportuoti savo produkciją į Japoniją, nes šios šalies importuotojų susidomėjimas lietuviška produkcija nuolat auga“, – pranešime teigė ministras.

Pasak Lietuvos žemės ūkio atašė Japonijoje Kristinos Mineikienės, japonus taip pat domina medus, pieno ir kanapių produktai, o Japonijos įmonės domisi galimybėmis investuoti į kanapių produktų gamybą bei prekybą Lietuvoje.

Anot ministerijos Tarptautinių reikalų ir eksporto skatinimo skyriaus vedėjo Antano Venckaus, rudenį planuojama žemės ūkio ministro vadovaujama verslo misija į Japoniją, jos metu numatomi susitikimai su potencialiais importuotojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius