Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Kuo kvepia alus?

Donatas Dobravolskas
. / Donatas Dobravolskas
Šaltinis: 15min
0
A A

Kviečiame į alaus ir degustacinę vakarienę su profesionaliu šefu ir alaus someljė Donatu Dobravolsku „Perkūno namų“ restorane. Tai bus pirmoji degustacija, po kurios seks alaus ir maisto derinimo renginių ciklas. Pavasarį planuojamos trys temos. Siekiama parodyti, kad maistas gali būti derinamas ne tik su vynu, kas šiuo metu Lietuvoje yra itin populiaru. Lietuvoje sparčiai populiarėja bei susilaukia didelio susidomėjimo alaus degustacijos. Siūlome į tradicines vyno temas pasižiūrėti kitaip ir šią vasarą sudalyvauti degustacijose „Alus ir sūriai“, „Užkandžiai prie alaus“.

Pirmosios vakarienės metu profesionalus virtuvės šefas ir alaus somelje Donatas Dabrovolskas pasidalins savo žiniomis apie alų, supažindins su alaus ir maisto derinimo subtilybėmis ir pakvies pasimėgauti gurmaniškais patiekalais, puikiai derančiais su „Švyturio” Tradicinės kolekcijos alumi.
 
Lietuva – alaus ir aludarių kraštas. Tačiau alaus kultūra lietuviai pradeda domėtis tik dabar. Vynas mūsų šalyje atsirado vėliau nei alus, tačiau sparčiai kuriasi jo vartojimo įpročiai, jis degustuojamas ir derinamas su maistu. Vynas ragaujamas, o alus geriamas – toks susidaręs stereotipas, kurį Donatas Dabrovolskas keičia su malonumu.

Kartus, švelnus, gaivus, kvepiantis bananais, gvazdikėliais, čiobreliais – daugybę alaus ypatybių gali išvardinti virtuvės meistras Donatas Dabrovolskas, pirmasis alaus somelje Lietuvoje. Jis drąsiai sako „Ne“! sunkiems alaus bokalams ir riebiems tradiciniams užkandžiams prie alaus. Donatas kviečia alų atrasti iš naujo, patirti alaus ir teisingai parinkto maisto harmoniją. Juk alus gali paryškinti net desertų skonį!

Jis jau paruošė pirmuosius keturis patiekalus pavasario-vasaros meniu pristatymui, kuriuos derinsime su įvairiomis „Švyturio“ Tradicinės kolekcijos alaus rūšimis.  Su „Švyturio“ Ekstra Draught degustuosime vištos širdelių ir pavasarinių salotų karštąjį užkandį rytietišku stiliumi, prie „Švyturio“ Balto siūlomas starkis su pavasarinėmių morkyčių ir šparagų salotomis. Na, o kokį desertą su „Švyturio“ Baltijos alumi parinko Donatas – sužinosite degustacijos metu jau balandžio 26 d. 19 val.

Pavadinimas
 

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Temos: 2 straipsnis Alus
Parašykite atsiliepimą apie VERSLO rubriką