Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos „Laima“ savininkė statys naują fabriką netoli Rygos

Didžiausios Latvijoje šokolado gamintojos „Laima“ savininkė – Norvegijos kapitalo bendrovė „Orkla Confectionery & Snacks Latvija“ – planuoja statyti naują fabriką, į kurį bus perkelta pagrindinė „Laima“ gamyba.
Moteris uodžia šokoladą
Moteris uodžia šokoladą / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Šokoladas Ryga

„Dabartiniai „Laima“ pastatai – nesuskaičiuojamų statinių, aukštų ir priestatų labirintai. Jie struktūriškai bei technologiškai pasenę, šių laikų gamybos procesams nebetinka“, – sakė „Orkla Confectionery & Snacks Latvija“ vadovas Erikas Smithas-Hansenas.

Pasak jo, nauja gamykla gali būti statoma „Staburadze“ gamyklos teritorija arba už Rygos. Galutinį sprendimą planuojama priimti šiemet, o nauja gamykla turėtų pradėti veikti 2019 metais. Į ją bus perkelta pagrindė „Laima“ gamyba, o likusi jos dalis – į kitas „Orkla“ įmones.

„Laima“ gamina apie pustrečio šimto pavadinimų saldumynus, produkciją eksportuoja į 27 valstybes, įskaitant Lietuvą, Latviją, Izraelį, Didžiąją Britaniją, Airiją, JAV, Kanadą, Kiniją, NVS šalis.

Norvegijos maisto pramonės grupė „Orkla“ Latvijoje valdo konditerijos fabrikus „Laima“ ir „Staburadze“, bulvių traškučių gamintoją „Latfood“, sulčių, vaisių ir daržovių produkcijos gamintojus „Spilva“ ir „Gutta“.

„Orkla“ yra viena didžiausių vartojimo prekių tiekėjų mažmeninės prekybos, maisto ir konditerijos pramonėms Šiaurės šalių ir Baltijos regione. Grupė taip pat tiekia savo produkcija Vidurio Europos bei Indijos pirkėjams. Norvegijos sostinėje Osle įsikūrusioje bendrovėje dirba apie 14,7 tūkst. darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius