LB atšaukė „Trustcom Financial“ licenciją, kreipsis į teismą dėl bankroto iškėlimo

Lietuvos bankas (LB) pranešė atšaukęs 2018 metais veiklą Lietuvoje pradėjusios elektroninių pinigų įstaigos „Trustcom financial“ licenciją ir kreipsis į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo.
Elektroniniai pinigai
Elektroniniai pinigai / 123RF.com nuotr.

LB teigimu, licencija naikinama atsižvelgus į tai, kad Lietuvoje, Latvijoje ir Italijoje pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl to, kad „Trustcom Financial“ administracijos vadovas ir valdybos narys, kurie yra vieninteliai netiesioginiai įstaigos naudos gavėjai, galimai organizavo pinigų plovimą.

„Be to, jie nebeatitinka teisės aktuose nustatytų nepriekaištingos reputacijos reikalavimų, o įstaiga nebevykdo finansinės licencinės veiklos ir joje nėra tinkamų asmenų, galinčių priimti sprendimus, Lietuvos banko valdyba panaikino šios įstaigos licencijos galiojimą“, – pranešė LB.

Tai reiškia, kad bendrovė nebegalės teikti jokių finansinių paslaugų. Nuo pernai lapkričio 11 dienos iki šių metų vasario 24 dienos įstaiga jau buvo gavusi klientų prašymų grąžinti iš viso 2,3 mln. eurų, kurie nebuvo patenkinti.

Atsižvelgdamas į tai, kad įmonė nevykdo turtinių įsipareigojimų, Lietuvos bankas kreipsis į teismą dėl bankroto bylos bendrovei iškėlimo.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) įmonei praėjusių metų pradžioje skyrė 127,55 tūkst. eurų baudą už Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo pažeidimus. Bendrovė FNTT sprendimą apskundė, tačiau teismas skundą atmetė.

Jungtinės Karalystės įmonės „Trustcom Ltd.“ valdoma įmonė 2020 metais gavo 2 mln. eurų pajamų (2019 metais – 925 tūkst. eurų) ir uždirbo 339 tūkst. eurų grynojo pelno (284 tūkst. eurų), rašoma Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje.

„Trustcom financial“ vadovauja Italijos pilietis Marcas (Markas) Spinola, joje dirba keturi darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius