Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuviškas daržoves augins ištisus metus

Lietuviškos daržovės jau pakeliui ant vartotojo stalo. Prekybos centruose jau pasirodė pirmieji ilgavaisiai agurkai ir salotos vazonėliuose, o netrukus pirkėjai galės mėgautis ir šviežiais lietuviškais trumpavaisiais agurkais. Kiek vėliau parduotuvių lentynose pasirodys pirmieji lietuviški pomidorai. O jau kitais metais, kaip žada šiltnamių savininkai, lietuviškos daržovės bus parduodamos visus metus. 
darzoves2
Pirmosios daržovės jau užaugo šiltnamiuose.

Didžiausias Baltijos šalyse šiltnamių kompleksas „Kietaviškių gausa“ pirmuosius agurkus nuskynė kovo 1-ąją. Tą pačią dieną dalis produkcijos pasiekė šalies prekybos centrus. Įmonės verslo plėtros vadovas Karolis Montvila tikina, kad šią savaitę tiekiamų daržovių kiekis dar išaugs, o nuo kitų metų jomis mėgausimės visus metus.

„Jei agurkai nuskinami pirmadienio rytą, tos pačios dienos popietę jie jau bus prekybos centruose. Priešingai nei importinės daržovės, kurios iki mūsų atkeliauja per žymiai ilgesnį laikotarpį“, – pasakoja K. Montvila.

Pirmasis agurkų derlius tradiciškai pasirodo pirmąją kovo savaitę, o šiais metais jis simboliškai sutapo su pavasario pradžia. „Pastaraisiais metais pastebime išaugusią lietuviškų šiltnaminių daržovių paklausą, taigi pirmosios pasirodančios daržovės – ilgavaisiai agurkai ir salotos vazonėliuose yra ypač laukiamos mūsų tautiečių“, – atskleidžia „Kietaviškių gausa“ atstovas.

Prekybos centrai paskelbė, kad parduotuves pasiekė ne tik lietuviškas, bet ir pavasarinis daržovių derlius iš užsienio. Anot K. Montvilos, kuo daržovės yra auginamos arčiau vartotojo, tuo jos naudingesnės mūsų organizmui.

„Iš užsienio importuojamos daržovės yra ilgai transportuojamos, o lietuviškas galima įsigyti vos nuskynus iš lysvės “, – pasakoja jis.

Per metus dažniausiai nuimami keli daržovių derliai. Pirmasis – nuo kovo pradžios iki birželio pabaigos arba šiek tiek vėliau, o antrasis prasideda rugpjūčio viduryje ir pasibaigia lapkričio mėnesį.

„Kietaviškių gausa“ verslo plėtros vadovas K. Montvila pasakoja, kad šiais metais  įmonėje diegiamos inovacijos leis sėti ir skinti daržoves ištisus metus, o tai reiškia, kad lietuviškų daržovių galėsime įsigyti net ir žiemą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius