Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos cukrui“ iškelta bankroto byla – įmonė nemoki

Kauno apygardos teismas trečiadienį bendovei„Lietuvos cukrus“ iškėlė bankroto bylą. Apsaugos darbuotojų muštynėmis ir šturmu neseniai pagarsėjusi Marijampolės įmonė tapo nemoki.
Marijampolės cukraus fabriko teritorija
Marijampolės cukraus fabriko teritorija / Aliaus Koroliovo / 15min nuotr.
Temos: 2 Marijampolė Cukrus

Teismas konstatavo, kad „Lietuvos cukrus“ nuo 2018 m. rugpjūčio 30 d. pradėtoje restruktūrizavimo byloje įstatyme nustatytais ir teismų pratęstais terminais neparengė ir nepateikė teismui tvirtinti įmonės restruktūrizavimo plano projekto.

Įvertinęs UAB „Lietuvos cukrus“ duomenis apie jos finansinę padėtį, teismas padarė išvadą, kad bendrovė yra nemoki, ji laiku negali vykdyti turtinių prievolių, todėl iškėlė jai bankroto bylą, o nemokumo administratore paskyrė UAB „Atveika“.

Teismas iki nutarties įsiteisėjimo dienos areštavo bendrovės nekilnojamąjį turtą.

Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Marijampolės cukraus fabriko teritorija
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Marijampolės cukraus fabriko teritorija

Šiuo metu fabrikui vadovauja laikinasis administratorius „Insolvensa“, kuri pranešė, kad įmonėje liks iki tol, kol nutartis galutinai įsiteisins. Pasak laikinojo administratoriaus, besikeičiantis bendrovės statusas netrukdo rengti fabriką artėjančiam žaliavos supirkimui ir cukraus gamybai.

„Teismo sprendimas logiškas – įmonės būklė toliau prastėja, o buvę jos vadovai, ar tokiais save laikantys asmenys sabotuoja bendrovės dokumentų, antspaudo ir kitų svarbių atributų perdavimą ir blokuoja prieigą prie IT sistemų. Tačiau šios aplinkybės netrukdo vykdyti veiklą ir rengtis sklandžiam fabriko perdavimui bankroto administratoriui. Galiu tik pajuokauti, kad bankroto administratoriui bent jau nereikės paryčiais iš įmonės išvesdinti darbuotojais prisistatančių spalvingų biografijų asmenų, užsibarikadavusių administracijos pastate“, – pranešime spaudai sako „Insolvensos“ atstovas Kęstutis Butkus.

15min neseniai rašė apie kruvinas apsaugos darbuotojų muštynes ir gamyklos šturmą, kai administratoriaus pasamdyta apsaugos įmonė perėmė „Lietuvos cukrų“ ir išvarė ten buvusius akcininko atstovus.

„Lietuvos cukrus“ priklausė Vidmanto Kučinsko koncernui „Arvi“. Pats V.Kučinskas lieka sulaikytas Slovėnijoje, Rusija prašo jį išduoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius