-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos energijos“ vadovas D.Misiūnas skelbia, kad nevykdys sutarties su A.Landsbergiene

Seimui valdančiųjų balsais įpareigojus Valstybės kontrolę audituoti „Lietuvos energijos“ valdomos „NT Valdos“ sandorį su konservatorių partijos lyderio žmonos Austėjos Landsbergienės mokykla, „Lietuvos energija“ pradeda vidinį tyrimą. Grupės vadovas sako, jog patalpų nuoma mokyklai gresia grupės reputacijai ir sutartis nebegali būti vykdoma.
Dalius Misiūnas
Dalius Misiūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Bendrovė pranešė, kad reaguodama į Seimo Antikorupcijos komisijos išvadas, pradeda vidinį tyrimą dėl sudarytos sutarties tarp Karalienės Mortos mokyklos ir „NT Valdos“.

„Kylant abejonėms dėl vienos iš grupės įmonių sudaryto sandorio teisėtumo ar pagrįstumo, nutarėme visapusiškai ištirti „NT Valdose“ susidariusios situacijos aplinkybes, įmonės atliktus veiksmus ir priimtus sprendimus. Vertiname grėsmes grupės reputacijai ir siekiame visiško aiškumo. Akivaizdu, kad sutartis nebegali būti vykdoma, o atlikus tyrimą ir įvertinus rezultatus, bus priimti atitinkami sprendimai“, – pranešime teigė „Lietuvos energijos“ vadovas Dalius Misiūnas.

Anot pranešimo, jau sudaryta speciali vidinio tyrimo komisija ir, jei reikės, bus pasitelkti nepriklausomi ekspertai. Komisija bendradarbiaus ir su valstybės institucijomis.

Seimas antradienį patvirtino atitinkamą nutarimo projektą – atlikti auditą siūlo parlamentarai Artūras Skardžius, Valdas Vasiliauskas, Eduardas Šablinskas, Kęstutis Daukšys, Linas Balsys.  

Seimo Antikorupcijos komisija valdančiųjų balsais yra nustačiusi, kad A.Landsbergienė, su bendrove „NT valdos“ sudariusi preliminarią sutartį dėl naujos mokyklos statybos, siekė, kad „valstybės valdoma įmonė savo lėšomis sukurtų jos verslui reikalingą infrastruktūrą ir ją išnuomotų“. Šių komisijos išvadų tvirtinimą Seime opoziciniai konservatoriai boikotavo.

Pasak A.Landsbergienės, informacija, jog mokykla gavo ypatingas sąlygas ir jog valstybės įmonė „NT valda“ investavo į patalpų infrastruktūrą, yra melaginga. Ji teigia investavusi į tas patalpas apie 175 tūkst. eurų.

2,5 tūkst. kvadratinių metrų ploto kompleksą Vilniaus Gervėčių gatvėje mokykla išsinuomojo 2013 metais, mokant maždaug 3 eurus už kv. metrą. 2015 metų rugsėjį A.Landsbergienė pasirašė sutartį su „NT valdomis“ dėl naujos mokyklos statybos pastarosios lėšomis, o darbų vertė – apie 7 mln. eurų (su PVM).

„NT valdos“ skelbė šio pastato pardavimą, bet kovo pradžioje aukcione jis nebuvo parduotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius