-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Linas Agro Group“ įmones Rusijoje pardavė NT bendrovei „Aventus Finance“

Lietuvos žemės ūkio, maisto gamybos ir prekybos bendrovė „Linas Agro Group“ dvi Rusijos pašarų priedų gamybos bendroves „Vitomek“ pardavė Rusijos nekilnojamojo turto bendrovei „Aventus Finance“, skelbia Rusijos leidinys „Vedomosti“.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Pasak jo, sandoris sudarytas rugsėjo mėnesį. „Vitomek“ turi gamyklas Tverės, Kursko ir Nižnij Novgorodo srityse.

„Linas Agro Group“ finansų direktorius Mažvydas Šileika BNS patvirtino, kad įmones Rusijoje įsigijo „Aventus Finance“. Pasak jo, įmonės buvo įsigytos kaip investicija.

„Gal viena iš pagrindinių veiklų yra nekilnojamasis turtas, bet ta įmonė buvo parduota labiau ar ją įsigijo kaip investiciją. Taip, ji susijusi su žemės ūkio veikla, ten yra pilnai veikianti gamykla, turinti savo pardavimus, pirkimus. Traukiantis iš Rusijos įvairios įmonės pasinaudoja galimybe įsigyti naujų veiklų arba laikyti kaip investicinį turtą, nes turbūt mano, kad tai yra perspektyvi šaka Rusijai“, – BNS sakė M.Šileika.

„Mes pardavėme ir neplanuojame tęsti jokios veiklos ten ar kažkada grįžti“, – kalbėjo jis.

Šių metų balandį „Linas Agro Group“ pranešė planuojanti pasitraukti iš Rusijos ir Baltarusijos. Rugpjūčio pabaigoje grupė skelbė už bendrą 7,5 mln. eurų sumą parduodanti tris įmones – dvi „Vitomek“ vardu registruotas bendroves Rusijoje ir „Belfidagro“ Baltarusijoje, o sandorius planuojama baigti iki šių metų pabaigos.

Pasak Lietuvos grupės, sutartys dėl įmonių pardavimo pasirašytos liepos 25-ąją, o jų pirkėjai yra Rusijos įmonės, tačiau šalių susitarimu jos neskelbiamos.

„Linas Agro Group“ finansų direktorius Mažvydas Šileika ketvirtadienį pranešime sakė, kad dvi įmonės Rusijoje jau parduotos ir užregistruotos pirkėjo vardu.

„Vedomosti“ rašo, kad apie „Aventus Finance“ žinoma nedaug. 2019-aisiais fizinio asmens įsteigta bendrovė specializuojasi komercinio nekilnojamojo turto valdymo ir investavimo srityje, o atsižvelgiant į pagrindinę jos veiklą, žemės ūkio verslo įsigijimas panašus į formalų savininko pasikeitimą.

„Aventus Finance“ valdoma vienos iš „Vitomek“ akcijų dalis įkeista bendrovei „Kauno grūdai“, kuri priklauso „Linas Agro Group“. Tokios schemos tikslai gali būti įvairūs, įskaitant siekį išlaikyti aktyvų kontrolę be akivaizdžių priklausomybės požymių ir nepakenkti pardavėjo verslo reputacijai“, – leidiniui sakė Rusijos advokatų kontoros „Propozitum“ atstovas Igoris Zeninas.

„Linas Agro Group“ ketvirtadienį pranešė gavusi Baltarusijos konkurencijos priežiūros institucijos leidimą parduoti jos valdomą premiksų (biologiškai aktyvių pašarų priedų) gamybos įmonę „Belfidagro“, o jos 89 proc. akcijų pirkėja yra Rusijos įmonė, tačiau nei ji, nei sandorio suma neskelbiama.

Pasak M.Šileikos, sandorį planuojama užbaigti iki šių metų pabaigos.

Rusijos ir Baltarusijos įmonės „Linas Agro Group“ pernai atiteko iš Tautvydo Barščio įsigijus „KG Group“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius