-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 12 02 /15:13

Ministerija sako gavusi geležinkelių pažadą nenaikinti nuolaidų mokytojų kelionėms

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) sako gavusi bendrovės „LTG Link“ pažadą nenaikinti nuolaidų mokytojų kelionėms traukiniais, šiai anksčiau pranešus apie minėtus pokyčius nuo kitos savaitės.
Vilniaus centre esančios pramoninės geležinkelių teritorijos konversijos vizijos pristatymas
Vilniaus centre esančios pramoninės geležinkelių teritorijos konversijos vizijos pristatymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Gavome „LTG Link“ vadovų pažadą nenaikinti nuolaidos“, – BNS sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrės atstovas Dainoras Lukas.

Prieš tai ŠMSM teigė, kad ją „nustebino žinia“ nuo gruodžio 7-osios atsisakyti iki šiol taikytos 5 proc. nuolaidos pedagogams. Anot ministerijos, „LTG Link“ informavo, kad minėta nuolaida nebuvo labai populiari.

Savo ruožtu LTG informavo, kad sprendimų dar ieškoma.

„Keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ palaiko ryšį su Švietimo mokslo ir sporto ministerija ir tikisi, kad bus rastas visoms pusėms priimtinas sprendimas“, – nurodoma įmonės komentare BNS.

„Ministerijos manymu, nėra kliūčių mokytojams tęsti nuolaidos taikymą. Kreipėmės į „LTG Link“, prašydami nenaikinti nuolaidos mokytojams. Tikimės mokytojams palankaus sprendimo. Mokytojams, kurie dažnai važiuoja traukiniu, ši nuolaida tikrai svarbi“, – pabrėžia ministerija.

ŠMSM kartu prašo švietimo įstaigų vadovų išduoti mokytojams darbo pažymėjimus tokia forma, kad ji būtų tinkama mokytojams pasinaudoti nuolaida.

Anksčiau „LTG Link“ teigė, jog nuolaidos atsisakyta įvertinus klientų poreikius ir bendrovės taikomų komercinių nuolaidų politiką. Be šios nuolaidos, kelionėms traukiniais taikomos ir grupinės, 30 proc. nuolaidos, jei su mokytoju kartu vyksta bent devynių moksleivių grupė.

Anot bendrovės, ši nuolaida nebuvo labai populiari.

Ministerijos manymu, nėra kliūčių mokytojams tęsti nuolaidos taikymą.

Naikins nuo gruodžio 7 d.

„Lietuvos geležinkeliai“ komunikacijos partnerė Kotryna Dzikaraitė 15min ketvirtadienį komentavo, kad nuo gruodžio 7 d. yra stabdomas papildomos nuolaidos mokytojams taikymas.

„5 proc. nuolaida mokytojams nėra valstybės finansuojama lengvata, ji kurį laiką buvo taikoma bendrovės sprendimu, tačiau atlikus detalią analizę paaiškėjo, kad ši nuolaida yra itin nepopuliari tarp klientų“, – 15min komentavo K.Dzikaraitė.

Tiesa, ji pridūrė, kad vykdydami ugdomąją veiklą, t. y. keliaudami su 9 ar didesne grupe mokinių ir pirkdami grupės bilietus, mokytojai ir toliau gali pasinaudoti 30 proc. nuolaida.

„Tikėtina, jog keliaudami traukiniais jie ir iki šiol dažniau naudojosi kitomis – didesnėmis – nuolaidomis, pavyzdžiui, taikomomis terminuotiems bilietams ar keliaujantiems grupėmis“, – svarstė K.Dzikaraitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius