-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 17

Lukašenka pabandė pagąsdinti Lietuvos verslą: aiškėja, kas iš to išeis

Ketvirtadienį Baltarusijos režimas paskelbė apie kai kurių produktų importo iš Lietuvos draudimą. Šalies gamintojų tai per daug nepalies, nors didesnius nuostolius greičiausiai skaičiuos logistikos sektorius ir reeksportu užsiimančios įmonės. 15min pristato, kaip atrodo Lietuvos eksporto į Baltarusiją paveikslas.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / imago-images.de; Shutterstock

Režimas paskelbė, kad importo draudimas taikomas įvairioms prekėms, įskaitant maistą ir alkoholį, drabužius, buitinę techniką, automobilių dalis ir statybinę įrangą.

Į šį sąrašą įtrauktos tam tikros lietuviškos kilmės prekės: pienas ir kondensuotas pienas, vaisiai ir riešutai, kava, vaisių sultys, vanduo, actas, pėdkelnės, kojinės, golfai ir kiti trikotažo gaminiai, tam tikra statybinė įranga, šaldytuvai ir šaldikliai, informuoja Baltarusijos režimo naujienų agentūra „Belta“.

Kaip skelbia Valstybės duomenų agentūra, 2024 m. sausį iš Lietuvos į Baltarusiją iš viso buvo eksportuota prekių už 87,6 mln. eurų.

Didžioji dalis iš – reeksportas, o Lietuvos gamintojų dalis sudarė vos 1,5 proc. Bendras Lietuvos eksportas tą mėnesį buvo 3,1 mlrd. eurų, tad baltarusiškoji dalis sudarė 2,8 proc. viso eksporto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius