Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Maxima“ 52 milijonus eurų investuos į parduotuvių atnaujinimą – gavo paskolą

Šiaurės investicijų bankas ir „Maxima LT“pasirašė 52 milijonų eurų vertės paskolos sutartį, skirtą investicijoms į „Maxima Grupės“ įmonių Baltijos šalyse atsinaujinimą. Programoje numatyta renovuoti 31 tinklui priklausančią parduotuvę, investuojant į aplinką tausojančias šaldymo sistemas ir vėsinimo technologijas, LED apšvietimą ir saulės jėgainių įrengimą.
Vilniaus „Akropolyje“ atidaryta didžiausia „Maximos“ parduotuvė
Vilniaus „Akropolyje“ atidaryta didžiausia „Maximos“ parduotuvė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dešimties metų trukmės paskola finansuos „Maxima“ prekybos tinklo Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje atnaujinimo programą, rašoma Šiaurės investicijų banko pranešime.

Skaičiuojama, kad tinklo atnaujinimas leis rekonstruotuose prekybos centruose kasmet sutaupyti apie 40 GWh arba daugiau nei 30 proc. šiuo metu suvartojamos energijos. Be to, parduotuvėse įrengtos saulės jėgainės iš atsinaujinančių šaltinių per metus pagamins 13 GWh elektros energijos, taip sumažinant „Maxima Grupės“ perkamos energijos sąnaudas.

„Siekėme diversifikuoti veiklos finansavimo šaltinius ir orientavomės į ilgo laikotarpio finansavimą, tad NIB suteiktą paskolą matome kaip finansinių institucijų pasitikėjimo mūsų bendrove ženklą. Pasirašydami paskolos sutartį, įsipareigojame investuoti į energetinį efektyvumą didinančius sprendimus „Maxima“ parduotuvėse. Tai leis ne tik sumažinti veiklos sąnaudas – sutaupytas lėšas galėsime skirti inovatyviems sprendimams ir švariosioms technologijoms“, – teigia „Maxima Grupės“ finansų vadovas Vitalijus Rakovskis.

Investicijos bus skirtos naujai atidaromų ir renovuojamų prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvių Baltijos šalyse energetiniam efektyvumui didinti. Tai bus daroma atnaujinant parduotuvių šaldymo sistemas ir vėsinimo technologijas, diegiant energiją tausojančius apšvietimo sprendimus bei statant saulės jėgaines.

52 mln. eurų bus investuota per ateinančius trejus metus, dalis šios sumos – dar šiemet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius