Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 02 08 /21:18

„Maxima“ prekybą šviežia mėsa buvo sustabdžiusi dėl „Biovelos“ produkcijos

Prekybos tinklas „Maxima“ paaiškino, dėl ko penktadienį buvo sustabdęs prekybą šviežia mėsa visoje Lietuvoje. Mikrobiologinė tarša aptikta bendrovės „Biovela“ produkcijoje.
Prekybos tinkle „Maxime“ laikinai sustabdyta prekyba šviežia mėsa
Prekybos tinkle „Maxime“ buvo laikinai sustabdyta prekyba šviežia mėsa / 15min skaitytojos Viktorijos nuotr.

Penktadienį „Maxima“ atstovai tvirtino kol kas negalintys atskleisti, kokių įtarimų kilo dėl mėsos kokybės. Įtarimų kilo patiems įmonės darbuotojams, kurie nuolat atlieka mėsos ir kiaušinių kontrolės tyrimus. Jie taip pat sakė, kad iš pirkėjų bus priimama penktadienį pirkta šviežia mėsa, jei ji būtų nekokybiška.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) atstovė Jurgita Savickaitė naujienų portalui 15min penktadienį sakė, kad gautas „Maximos“ atstovų pranešimas apie mikrobiologinę taršą mėsoje. „Eina kalba apie tam tikras bakterijas, greičiausiai salmonelę“, – sakė J.Savickaitė.

„Maximos“ Komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė šeštadienį išplatintame prekybos tinklo pranešime tvirtina, kad mikrobiologinė tarša aptikta „Biovelos“ mėsos produkcijoje, tačiau kokia tai tarša, nekonkretizuojama.

„Savo prekybos tinkle nuolat atliekame nepriklausomus tyrimus. Atliekant vienus iš tokių savikontrolės tyrimų, buvo rasta mikrobiologinė tarša „Biovelos“ kiaulienos sprandinėje ir kumpyje. Savo klientams tiekiame tik aukštos kokybės produkciją, todėl kilus įtarimams dėl mėsos kokybės, penktadienį sustabdėme šviežios mėsos ir marinuotų produktų prekybą savo tinkle. Apie situaciją informavome Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą“, – teigia E.Dapkienė.

Pasak jos, šeštadienį mėsos tiekimas „Maximos“ tinkle jau atnaujintas. O kadangi „Biovelos“ produkcijos „Maxima“ nebeima, buvo paprašyta kitų tiekėjų kuo įmanoma greičiau padidinti savo produkcijos kiekius.

„Atsiprašome savo klientų dėl nepatogumų, jei kol kas ne visose parduotuvėse gali rasti įprastą šviežios mėsos ir marinuotų pusgaminių asortimentą“, – pranešime cituojama E.Dapkienė.

„Biovela Group“: įmonės ėmėsi visų veiksmų vartototų saugumui užtikrinti

Mėsos perdirbimo įmonių grupė „Biovela Group“ šeštadienį pranešė, kad ėmėsi visų priemonių vartotojų saugumui užtikrinti, o mikrobiologine tarša įtartos produkcijos partijų rinkoje šiuo metu nėra.

„Norime pabrėžti, kad tyrimai dėl minimos produkcijos šiuo metu dar nėra patvirtinti nei Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, mūsų kokybės specialistų. Nepaisant to, abi įmonės nedelsiant ėmėsi visų reikalingų veiksmų vartotojų saugumui užtikrinti ir šių partijų produkcijos rinkoje nebėra“, – rašoma šeštadienį išplatintame „Biovela group“ direktoriaus Audriaus Kantausko pranešime.

„Biovelos“ vadovas patikino, kad minima produkcija jokiems kitiems klientams nebuvo tiekiama.

Pasak A.Kantausko, pranešimą iš VMVT apie „Maximos“ vidiniais tyrimais nustatytą didesnį mikrobiologinį užterštumą sprandinėje ir kumpyje, „Biovelos“ grupė gavo penktadienio vakarą.

„Svarbu paminėti, kad termiškai apdorotoje mėsoje visos bakterijos žūsta ir pavojaus vartotojų sveikatai nėra“, – pažymima „Biovela Group“ vadovo pranešime.

VMVT preliminarius tyrimo rezultatus gali turėti pirmadienį po pietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius