-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Maximos“ akcininkas Ignas Staškevičius paaiškino, kodėl tyli pagrindinis savininkas Nerijus Numavičius

Antradienio vakarą LRT laidos „Dėmesio centre“ vedėjo Edmundo Jakilaičio kalbintas vienas iš „Maximos grupės“ savininkų Ignas Staškevičius tvirtina, kad „Maximai“ nėra ko slėpti ar ko nors gėdytis po tragedijos Rygoje, kai po prekybos centro griuvėsiais žuvo per pusšimtį žmonių.
Ignas Staškevičius
Ignas Staškevičius / Luko Balandžio nuotr.

„Per anksti kalbėti apie kaltuosius, turi būti atliktas kompetentingas tyrimas“, – I.Staškevičius televizijos laidoje pakartojo antradienį įvairioms Lietuvos žiniasklaidos priemonėms jau sakytus žodžius, kaskart pabrėždamas, kad dabar jo sąsajos su „Maxima“ yra gerokai menkesnės nei ankstesniais metais, tad jis negali kalbėti bendrovės vardu.

„Nemanau, kad „Maximai“ yra ką slėpti ar ko gėdytis, reikia užjausti tuos, kas nukentėjo, jiems padėti ir siekti, kad nesikartotų tokios tragedijos“, – sakė verslininkas, kuris pats prieš aštuonerius metus buvo generaliniu „Maximos“ tinklo direktoriumi.

I.Staškevičius pabrėžė, kad „Maxima Latvija“ vadovas Gintaras Jasinskas „nepasakė nė žodžio netiesos“. Kaltinimai „Maximai“ informacijos slėpimu nuskambėjo po to, kai Latvijos žurnalistai išsiaiškino, kad sugriuvusio prekybos centro pastatas per kelias įmones faktiškai priklausė tam pačiam pagrindiniam „Maximos“ savininkui Nerijui Numavičiui. Tačiau nuo pat tragedijos pradžios „Maxima Latvija“ vadovai stengėsi pabrėžti, kad „Maxima“ tėra pastato nuomininkė, todėl atsakomybė dėl pastato būklės, jeigu dėl jos įvyko tragedija, turėtų tekti savininkams.

„Maxima Latvija“ vadovas nepasakė nė žodžio netiesos, pastatas iš tiesų buvo nuomojamas iš kitos bendrovės. Tik gal jis nepasakė, kur tiksliai reikia ieškoti daugiau informacijos“, – aiškino I.Staškevičius.

Ar nereikėjo savaitgalį po tragedijos atšaukti Lietuvoje vykusios nuolaidų akcijos „Jamam“, paklausė laidos vedėjas verslininko.

„Akcija paskelbta iš anksto. Dabar atvažiuoja pirkėjai: ir iš kitų miestų, ir iš Baltarusijos. Ir ką jie randa? Įprastas kainas. Ar brangesnės prekės yra didesnė gedulo išraiška? Tomis dienomis prekybos centruose negrojo muzika, darbuotojai dirbo su gedulo juostelėmis“, – sprendimą vykdyti suplanuotą išpardavimo akciją paaiškino I.Staškevičius. Pasak jo, „Maxima“ ir parodė, ir dar turės galimybę parodyti savo jautrumą tiems, kas nukentėjo.

Kodėl iki šiol viešai neprabilo pagrindinis „Maximos“ savininkas N.Numavičius? I.Staškevičius atsakė ir į šį klausimą: „Čia yra kiekvieno žmogaus asmeninė pozicija. Aš nemanau, kad akcininkas, net ir pagrindinis, būtinai turi turėti ką pasakyti tokios tragedijos fone. Tikrai žinau, kad Nerijus pareiškė užuojautą ir padarė ne vieną veiksmą, kuris parodė jo poziciją. Kiekvienas turime savo bendravimo stilių, vieni mėgsta būti vieši, kiti yra santūresni.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius