Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naktiniai klubai atsidaryti nepuls: kai kurie veiklą atnaujins tik liepą

Vyriausybei nusprendus nuo ketvirtadienio panaikinti darbo laiko ribojimą viešojo maitinimo įstaigoms, ne visi naktiniai klubai ir barai, iki šiol dar neatnaujinę savo veiklos, pasiryžę atsidaryti jau šią savaitę. Kai kurie kalbinti šių įstaigų atstovai sako planuojantys atsiverti po savaitės, kiti – nuo liepos. Atidėti startą barus ir naktinius klubus verčia ir darbuotojų trūkumas, ir karantino pabaigos viltys.
Naktinis klubas
Naktinis klubas / 123RF.com nuotr.

Iki šiol kavinės, barai, naktiniai klubai ir kitos pasilinksminimo įstaigos galėjo veikti iki 24 valandos. Vyriausybės sprendimu nuo ketvirtadienio ribojimas panaikinamas ir šios įstaigos galės dirbti tiek, kiek norės, tačiau lankytojai viduje ir toliau bus priimami tik su galimybių pasais.

Tikisi, kad bus labiau matoma galimybių paso nauda

Lietuvos barų ir kavinių asociacijos prezidentas Raimondas Pranka nesvarstė, ar tai yra nėra pavėluotas sprendimas.

„Tai nekvestionuotina – pavėluota ar nepavėluota, svarbu, kad dabar nusprendė ir galėsime normaliai dirbti“, – 15min sakė R.Pranka.

Jis tikisi, kad įsigaliojus šiam sprendimui bus labiau matoma galimybių paso nauda.

„Lauko kavinės praktiškai visos tik iki 24 valandos gali dirbti, o viduje galės ilgiau dirbti. Gal labiau matysis galimybių paso nauda. Kas kaip nori, tas taip dirba, bet, manau, kad tai yra galimybė užsidirbti, tai niekas neries nosies ir visi dirbs taip, kaip gali“, – sakė R. Pranka.

VIDEO: Iš Vyriausybės – komentarai apie karantino pakeitimus

Tiesa, po 7 mėnesių veiklą atnaujinti norintys barai ir naktiniai klubai susiduria su nauju iššūkiu – darbuotojų trūkumu.

„Su darbuotojais yra problemų, daug kas yra išėję dirbti į pajūrį. Surasti darbuotojus jau dabar yra iššūkis“, – sakė asociacijos prezidentas.

Dalis darbuotojų pakeitė profilį

Dėl šiuo metu galiojančio ribojimo dirbti tik iki vidurnakčio, nemaža dalis naktinių klubų ar barų iki šiol taip ir nebuvo atnaujinę veiklos. Tarp tokių – kokteilių baras Vilniuje „Panteros“ ir naktinis klubas Palangoje „Exit“. Šias įstaigas valdantis Arnoldas Vozbutas sakė, kad šį savaitgalį atverti veiklos dar neplanuoja.

„(Sprendimu – 15min) mes džiaugiamės. Šį savaitgalį dar neplanuojame atsidaryti, nes reikia surinkti ir kolektyvą, ir pasiruošti darbui, nes darbuotojai ir kolektyvas nesėdėjo ir nelaukė, kad tą minutę iškart startuotų”, – sakė A.Vozbutas.

Pasak jo, pasiruošti atsidarymui užtruks dar savaitę, iššūkių kelia ir situacija dėl darbuotojų, kurių dalis, pasak A.Vozbuto, karantino metu pakeitė profilį.

„Daugelis darbuotojų per tokį ilgą laikotarpį pakeitė savo profilį ir nelaukė, nesėdėjo, tai tiesiog dabar vyksta natūrali kaita”, – sakė jis.

Ievos Jonelytės nuotr./Vakarėlio akimirka
Ievos Jonelytės nuotr./Vakarėlio akimirka

Kai kurie atsidarymą planuoja nuo liepos

Iki šiol veiklos neatnaujinusio sostinės baro „Mr. Pub“ bendrasavininkis Vainius Indreliūnas 15min sakė, kad taip pat neskubės atverti durų -atsidarymas planuojamas liepos 2 dieną.

„Bus galima dirbti tik su galimybių pasais, tai labai apriboja galimybę ateiti žmonėms, kurie neturi galimybių pasų. O laukas yra apribotas iki 24 valandos, daugiau negali dirbti pagal viešosios tvarkos taisykles. Mes patys tikimės atsidaryti liepos 2 dieną. Tikimės, kad gal jau nuo liepos mėnesio visai panaikins karantino sąlygas ir nebereikės galimybių pasų į vidų ir tada pilnu pajėgumu bus galima atsidaryti“, – sakė V.Indreliūnas.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Gyvenimas Vilniuje
Arno Strumilos / 15min nuotr./Gyvenimas Vilniuje

Kalbėdamas apie darbuotojus V.Indreliūnas sakė, kad baras turi išlaikęs beveik pilną komandą.

„Kol mes gauname išmokas už darbuotojų prastovas, tai mes jų nei atleidome, nei išprašėme. Savo komandą beveik pilną ir turime, tik tiek, kad su visa veikla – tiek su lauko priežiūra, tiek su vidaus priežiūra – reikalaus atsidaryti pilnu pajėgumu, tiek su apsauga, su buhalterija, su valytoja. (...) Išlaidos bus maksimalios, užtat mes ir nusprendėme palaukti kito mėnesio pradžios. Bet mes savo komandą turime. Žinau, kad dabar yra sudėtingiau darbuotojus susirasti, bet kol kas mūsiškiai neišsilakstę, laukia, kol startuosime“, – sakė V.Indreliūnas.

„Soho“: darbuotojus išlaikyti pavyko, atsidarymas – penktadienį

Tuo tarpu dalis naktinių klubų pasiryžę startuoti jau šią savaitę. Naktinio gėjų klubo „Soho“ direktorius Artūras Tyškevičius sakė, kad klubas atsidarymą planuoja jau šį penktadienį.

„Jau seniai esame pasiruošę ir (sprendimo – 15min) laukiame jau seniai, nes prieš tai buvo leidžiama 10 proc. savo darbo laiko dirbti. Atsidarysime penktadienį”, – sakė A.Tyškevičius.

Tuo metu darbuotojus, pasak A.Tyškevičiaus, pavyko išlaikyti.

Audriaus Dzimidavičiaus nuotr./Vakarėlio akimirka
Audriaus Dzimidavičiaus nuotr./Vakarėlio akimirka

„Mūsų darbuotojai visi išliko, mes visus išlaikėme prastovose”, – teigė „Soho“ vadovas.

Tai, kad ir toliau išlieka reikalavimas lankytojams viduje turėti galimybių pasus, jis vertino teigiamai.

„Sveikintinas dalykas, kad tik su juo – bus saugiau ir gal daugiau skiepysis žmonių”, – sakė A.Tyškevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius