-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 18

Naują sezoną renginiai Kauno „Žalgirio“ arenoje vyks kas antrą dieną

Pristatydami naująjį sezoną „Žalgirio“ arenos atstovai akcentavo, kad žiūrovų renginiai lauks beveik kas antrą dieną – jau suplanuota 150 renginių. Lankytojai galės rinktis iš koncertų, krepšinio rungtynių, cirko, įvairių šou, spektaklių, miuziklų, parodų tiek didžiojoje arenos salėje, tiek amfiteatre – iš viso 8 erdvėse. Nuo atidarymo arenoje jau įvyko daugiau nei 300 renginių.
„ASFA Motor Show“ „Žalgirio“ arenoje
„ASFA Motor Show“ „Žalgirio“ arenoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Arenos vadovai, trečiadienį pakvietę žurnalistus vėlyvų pusryčių, pabrėžė, kad arena visose Baltijos šalyse savo dydžiu ir modernumu neturi konkurentų, o daugiafunkcės arenos visai Lietuvai labai reikėjo.

Renginių organizavimo vadovo Renato Načajaus teigimu, „Žalgirio“ arena Vilniaus „Siemens“ arenai neatiduoda nei vieno renginio, kuris galėtų vykti abejose vietose. „Ten vyksta tik tie renginiai, kuriuos remia Vilniaus savivaldybė, t.y. organizatoriams nereikia mokėti nuomos“, – sakė R.Načajus.

„Žalgirio“ arenos Renginių organizavimo vadovas Renatas Načajus
„Žalgirio“ arenos Renginių organizavimo vadovas Renatas Načajus

Pagal Kauno turizmo informacijos centro duomenis, „Žalgirio“ arena – vienas lankomiausių laikinosios sostinės objektų. Arena, kaip lankytinas objektas, įtraukta ir į miesto apžvalginę ekskursiją. Joje ne tik vyksta renginiai, bet ir įsikūręs sporto klubas, restoranas.
 
Pajamos – apie 13 mln. litų

Arenos sąnaudas, 2012 metų duomenimis, daugiausia sudarė renginių organizavimo išlaidos, komunaliniai patarnavimai, apsauga, techninis aptarnavimas, taip pat grąžinama kokybiškam arenos eksploatavimui panaudota „Šiaulių banko“ paskola ir mokamos palūkanos.

„Žalgirio“ arenos direktorė Angelės Dementavičiūtės skaičiavimu, 2012 m. finansiniais metais balansinės pajamos buvo – 12,8 mln. (įskaitant koncesijos mokestį), 2013 m. 8 mėn. pajamos buvo – apie 6,5 mln. (įskaitant koncesijos mokestį). Planuojama, kad prasidėjus aktyviam renginių sezonui paskutiniai 3 metų mėnesiai bus pelningiausi.

„Jau dabar siekdami užtikrinti modernų arenos funkcionavimą esame investavę apie 30 mln. litų. Ir toliau vykdysime investicijas bei sieksime plėtoti Nemuno salos parko infrastruktūrą – išnaudoti areną supantį vandenį pramogoms ir sporto šakoms. Labai tikimės, jog kitąmet atsiras ir prieplauka prie arenos“, – artimiausiais planais dalijosi A.Dementavičiūtė.

„Žalgirio“ arenos direktorė Angelė Dementavičiūtė
„Žalgirio“ arenos direktorė Angelė Dementavičiūtė

Viena iš pagrindinių pasirašytos koncesijos sutarties sąlygų – „Žalgirio“ arenoje kiekvienais metais turi vykti ne mažiau kaip 75 renginiai, kuriuose žiūrovų skaičius vieno renginio metu būtų 1000 ir daugiau lankytojų. Ši koncesijos sąlyga per 2012 m. buvo įvykdyta ir viršyta daugiau nei 30 procentų.

Renginiams – 8 erdvės

Per dvejus metus „Žalgirio“ arena kvietė į 12 skirtingo pobūdžio renginius: krepšinis, koncertai, parodos, motociklų krosas, šonaslydis, sunkiasvorių automobilių šou, miuziklai, cirkas, baletas, ledo šou, šokėjų pasirodymai ir kameriniai renginiai. Renginius aplankė net 1,5 milijono lankytojų.

Naujajame sezone žiūrovai galės rinktis iš renginių 8 erdvėse: nuo žinomiausių užsienio ir lietuvių atlikėjų koncertų iki krepšinio pergalių didžiojoje arenos salėje, nuo kamerinių renginių GALA amfiteatre, išskirtinių ekspozicijų parodų erdvėje iki renginių arenos „14 10“ restorane, „Kalnapilio“ bare, VIP klube, salos konferencijų salėje ir ložėse.

Vyks mažiausiai 25 krepšinio rungtynės

Eurolygos reguliarusis sezonas prasidės spalio 18 d., kai į „Žalgirio“ areną vėl žengs Madrido „Real“ su Rudy Fernandezu. Į areną žiūrovus kvies ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) kovos, o iš viso 2013–2014 m. sezone „Žalgirio“ arenoje bus sužaistos mažiausiai 25 rungtynes. „Sieksime, jog ir trečią sezoną iš eilės Kauno arena taptų lankomiausia Eurolygoje, – R.Načajus.

Per dvejus metus „Žalgirio“ arena kvietė į 12 skirtingo pobūdžio renginius.

Be krepšinio kovų „Žalgirio“ arena naujajame sezone kvies į žinomų atlikėjų koncertus, renginius visai šeimai ir jau tradicija tapusias parodas, krikščioniškus jaunimo renginius, „Liepsnojantį Kalėdų ledą“, „M.A.M.A. muzikos asociacijos metų apdovanojimus“, Naujųjų sutikimą arenoje.

Sezono akcentas - Eltono Johno koncertas

Užsienio atlikėjų flangui atstovaus pirmąjį pasirodymą Kaune ir vienintelį šių gastrolių metu Lietuvoje surengsiantis pats seras Eltonas Johnas, išskirtinę programą su simfoniniu orkestru pristatys rokeriai „Apocalyptica“, vienintelį pasirodymą Lietuvoje surengs legendinė roko grupė „DDT“.

Išskirtinį koncertą tik „Žalgirio“ arenoje surengs SEL bei paskutinį kartą Mantas Jankavičius žiūrovams dovanos 2012 m. geriausiu šou tituluotą „Qeen Show“. Taip pat į koncertus kvies Andrius Mamontovas, Marijonas Mikutavičius, „Naktinės Personos“, „Rondo“, Alina Orlova, Kostas Smoriginas, Vytautas V. Landsbergis, Domantas Razauskas.

Jau tradiciškai „Žalgirio“ arena kviečia Naujuosius sutikti visiems kartu ir šiemet dovanoja išskirtinį ir pirmą kartą į Lietuvą atvyksiančios pasaulinės žvaigždės Robert Wells roko šou kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru, soliste iš Švedijos La Gaylia ir kitais žinomais Lietuvos solistais. Apkeliavęs visą pasaulį šiemet šis šou taps naujametine dovana arenos lankytojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius