Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naujienų agentūra BNS atnaujino savo Etikos kodeksą

Naujienų agentūra BNS trečiadienį paskelbė atnaujintą Etikos kodeksą, kuris apibrėžia redakcijos darbuotojų teises ir atsakomybę prieš skaitytojus, siekiant užtikrinti skelbiamų žinių kokybę, tikslumą ir nešališkumą.
15min ir BNS
15min ir BNS / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nuo 2013 metų veikiantį Etikos kodeksą BNS redakcija atnaujino po išsamių vidinių diskusijų.

„Redakcijos viduje sutarėme, kad mums svarbus gyvas ir veikiantis Etikos kodeksas, kuris padeda komandos nariams geriau suprasti teises ir atsakomybes ir stiprina klientų pasitikėjimą mūsų veikla“, – sako BNS vyriausiasis redaktorius Vaidotas Beniušis.

Etikos kodeksas apibrėžia BNS skaidrumo principus, redakcijos politiką, vidaus santykius, įtvirtina principines nuostatas dėl redakcijos darbuotojų elgesio už redakcijos ribų.

„BNS gerbia kiekvieno savo redakcijos darbuotojo saviraiškos laisvę ir siekia užtikrinti nuomonių bei pažiūrų įvairovę redakcijos viduje. Darbuotojai savo nuomonę socialiniuose tinkluose ir viešojoje erdvėje reiškia etiškai ir siekia vengti elgesio, kuris galėtų pakirsti skaitytojų pasitikėjimą BNS nešališkumu ir profesionalumu“, – rašoma atnaujintame kodekse.

Siekdama skaidrumo, BNS savo interneto svetainėje skelbia savininkų struktūrą, žiniasklaidos priežiūros institucijų sprendimus BNS atžvilgiu, vadovų interesų deklaracijas, informuoja skaitytojus, jei žurnalistų kelionės išlaidas iš dalies apmoka trečioji šalis, BNS redakcijos darbuotojai apie galimus interesų konfliktus praneša savo vadovui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius