Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nissan“ planuoja parduoti turimas „Daimler“ akcijas už daugiau nei 1 mlrd. eurų

Japonų automobilių gamintoja „Nissan“ trečiadienį pranešė planuojanti parduoti visą turimą 1,54 proc. Vokietijos automobilių milžinės „Daimler“ akcijų paketą už maždaug 1,15 mlrd. eurų.
Nissan Juke
Nissan Juke / Nissan nuotr.

Panašų žingsnį žengė jau ir gamintojos partnerė Prancūzijoje „Renault“.

Japonijos bendrovė mėgina vėl tapti pelninga ir atsigauti nuo įmonės reputacijai padarytos žalos, kurią padarė nuo Japonijos teisėsaugos iš šalies sprukęs buvęs įmonės vadovas Carlosas Ghosnas (Karlosas Gonas).

„Nissan“ teigė, kad „Daimler“ pardavimas leis „toliau stiprinti ir didinti verslo konkurencingumą, įskaitant investicijas, skirtas elektrifikavimui skatinti“.

Bendrovės bendradarbiavimas su „Daimler“ pramoniniame lygmenyje išliks nepakitęs, pažymėjo bendrovė ir pridūrė: „Abi grupės ir toliau bendradarbiaus keliose srityse“.

Kovo mėnesį „Renault“ taip pat paskelbė apie turimos 1,54 proc. „Daimler“ akcijų dalies pardavimą po to, kai prancūzų automobilių gamintoja užregistravo rekordinius nuostolius 2020 metais.

„Nissan“ atnaujino savo metų prognozę, prognozuodama 530 mlrd. jenų (4,8 mlrd. JAV dolerių) grynuosius nuostolius kovo mėnesį pasibaigusiais finansiniais metais. Tai mažesnė suma nei toji, apie kurią kalbėta anksčiau.

„Nissan“, išlaikiusi partnerystę su „Renault“ ir „Mitsubishi“, metinius rezultatus paskelbs kitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius