-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nord Stream 2“ tiesimas atnaujintas

Rusijos antrojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą „Nord Stream 2“ tiesimas atnaujintas, pranešė projekto finansavimo dalininkės Austrijos OMV vadovas Reineris Seelė (Raineris Zėlė).
Nord Stream 2
Nord Stream 2 / „Scanpix“ nuotr.

„Kaip finansiniai investuotojai atidžiau įsiklausome į projekto vystymo bendrovės paklausimus dėl finansavimo. Matome, kad „Nord Stream 2“ tiesimo darbai atnaujinti. Svarbi kiekviena diena, atidžiai stebimos oro sąlygos jūroje – nuo jų priklausys tiesimo sparta ir projekto užbaigimo terminas“, – sakė R. Seelė.

„Nord Stream 2“ projekto įgyvendinimą OMV vadovas ketvirtadienį aptars su Rusijos energetikos ministru Aleksandru Novaku, o penktadienį – su „Gazprom“ vadovu Aleksėjumi Mileriu.

„Nord Stream 2“ tiesimas atnaujinimas po gana didelės pertraukos, Danijai, vienai iš penkių Baltijos jūros regiono valstybių, kurių leidimai būtini „Nord Stream 2“ projektui įgyvendinti, daugiau nei metus delsus jį suteikti ir tai padarius tik praėjusio mėnesio pabaigoje.

Iki šiol jau nutiesta daugiau kaip 2,1 tūkst. kilometrų iš 2,46 tūkst. kilometrų būsimo vamzdyno ilgio, jį skaičiuojant dviem jo gijomis atskirai. Atkarpa Danijos išskirtinėje ekonominėje zonoje – 147 kilometrai.

55 mlrd. kubinių metrų metinio pralaidumo vamzdynas klojamas greta jau veikiančio, tokio pat pajėgumo dujotiekio „Nord Stream 1“.

Projektą vystančios bendrovės vienintelis akcininkas yra Rusijos „Gazprom“, o jo partnerės šiame projekte Vokietijos „Wintershall“ bei „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų „Dutch Shell“ yra finansavimo dalininkės ir būsimos naudos gavėjos.

Projektą planuojama užbaigti artimiausiais mėnesiais, o vėliausiai – iki 2020-ųjų vidurio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius