-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nordea“ ir DNB jungimasis skatina jų darbuotojus tapti profsąjungos nariais

Estijos finansų sektoriaus darbuotojų profesinė sąjunga (EFL) tvirtina, jog „Nordea“ ir DNB darbuotojai, baimindamiesi galimų atleidimų dėl šių bankų veiklos Baltijos šalyse sujungimo, aktyviau prie jos jungiasi.
„Nordea“ bankas
„Nordea“ bankas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Žinia apie „Nordea“ ir DNB jungimąsi didina jų darbuotojų motyvaciją tapti profesinės sąjungos nariais. Toks žingsnis logiškas, nes jų laukia neramūs laikai“, – BNS sakė EFL pirmininko pavaduotojas ir „Nordea“ profesinės sąjungos konsultantas Tanelis Erikas Podaras.

Jis pabrėžė, jog „Nordea“ Estijos filialui pradėjus vadovauti Gerdui Mullerui, banko santykiai su jo darbuotojų profesine sąjunga pagerėjo, planuota pasirašyti kolektyvinę sutartį, tačiau jos perspektyvos tapo miglotos dėl „Nordea“ jungimosi su DNB.

„Dabar profesinė sąjunga sieks ne tik kolektyvinės sutarties pasirašymo, bet didesnių darbuotojų saugumo garantijų, iškilus darbo vietų mažinimo grėsmei“, – pareiškė T.E.Podaras.

„Nordea“ ir DNB ketvirtadienį pranešė susitarę sujungti veiklą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Susitarimą dar turi patvirtinti bankų veiklą ir konkurenciją prižiūrinčios institucijos, tikimasi jog procesas bus baigtas 2017 metų antrąjį ketvirtį.

„Nordea“ ir DNB Baltijos šalyse šiuo metu turi atitinkamai 1,3 tūkst. ir 1,8 tūkst. darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius