Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Panevėžio prekybos centrai ieško elektros taupymo būdų, tačiau trumpinti darbo laiko neketina

Milžiniškos elektros sąskaitos jau smogė didiesiems prekybos centrams – vieni didžiausių – Vilniaus „Akropolis“ ir „Ozas“ trumpina darbo laiką. Apie pokyčius prakalbo ir Panevėžyje esančių prekybos centrų „Babilonas“ ir „RYO“ valdytojai.
„Ryo“
„Ryo“ / Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Prekybos centro „RYO“ vadovė Vilma Paškevičienė paaiškino, kad pastate yra įdiegta BMS valdymo sistema, todėl nuolat stebimas vėdinimo ir kondicionavimo sistemų darbas pagal lauko ir vidaus patalpų temperatūras, atliekamos korekcijos.

„Taip pat atvėsus orams, išjungėme kondicionavimo įrangą. Peržiūrėjome ir apšvietimo sistemų darbo laiką, išjungiame apšvietimą pagal prekybos centro darbo laiką, zonas“, – dėstė ji.

„Siekiant sumažinti eksploatacines išlaidas ir pagerinti pastato aplinkosaugines charakteristikas, šių metų rugpjūčio mėnesį nuomotojo užsakymu bei investicijomis, buvo vykdomas pastato auditas. Naktimis išjungiamos lauko reklamos, lauko apšvietimas naktimis veikia dalinai, automobilių stovėjimo aikštelėje pilnai pakeistas apšvietimas į LED“, – pasakojo direktorė.

Svarstoma koreguoti maisto parduotuvių darbo laiką

V.Paškevičienės teigimu, nuomininkai jau yra prigesinę nebūtinus šviesos šaltinius parduotuvių viduje.

Taip pat analizuojami prekybos centro lankytojų srautai, neatmetama galimybė koreguoti maisto parduotuvių darbo valandas.

Trumpinti parduotuvių darbo laiko neketina

Prekybos ir pramogų centro „Babilonas“ vadovė Asta Jasilionė naujienų portalui JP teigė, kad trumpinti parduotuvių darbo valandų neplanuoja.

„Jis ir taip yra trumpesnis nei kitų prekybos centrų. Parduotuvių darbo laikas yra nuo 10 val. iki 20 val. Tačiau planuojamos investicijos į energetinio taupymo sprendinius. Optimizuojame elektros sąnaudas reguliuodami vėdinimo ir šaldymo įrenginių darbo laikus“, – kalbėjo vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius