Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 05 /16:09

Pasipinigavimu kaltinamas Algimantas Kondrusevičius sako, kad gali trauktis iš „Linavos“

Nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidiumo narių pinigų švaistymu apkaltintas Algimantas Kondrusevičius ketvirtadienį paskelbė, kad galėtų trauktis iš asociacijos prezidento posto. „Jeigu bus surengti atviri ir demokratiški rinkimai į „Linavos“ prezidento postą, esu pasirengęs sustabdyti savo kaip prezidento įgaliojimus artimiausiame Kongrese gegužės 15 d.“, – teigiama jo išplatintame pareiškime. Tačiau „Linava“ atstovai teigia, kad jis pažadėjo tikrai pasitraukti.
„Linavos“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius
„Linavos“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius / „Linavos“ nuotr.

Anot „Linavos“ pranešimo, ketvirtadienį vykstančiame asociacijos Vilniaus regiono narių susirinkime prezidentas A.Kondrusevičius pranešė, kad traukiasi iš užimamų pareigų.

„Savo noru traukiuosi iš asociacijos prezidento pareigų“, – pranešime cituojamas A. Kondrusevičius.

Praėjusią savaitę asociacijos „Linava“ prezidiumo posėdyje po Revizijos komisijos pareiškimo prezidiumo nariai nutarė teikti pareiškimus Generalinei prokuratūrai, Specialiųjų tyrimų tarnybai ir Vidaus reikalų ministrui dėl galimai neteisėtų prezidento Algimanto Kondrusevičiaus ir buvusio generalinio sekretoriaus Ričardo Malkaus veiksmų.

A. Kondrusevičius tai įvertino kaip asmeninį puolimą.

Šią savaitę Generalinė prokuratūra pranešė, kad minėti pareiškimai priimti.

Kaltinimus prezidentas vadina vidiniais nesutarimais

Ilgame pareiškime A.Kondrusevičius teigė, kad esant spaudimui iš visų pusių – iš Rytų ir Vakarų reikia susitelkti į sunkų darbą.

„Nesame vieni šiose kovose, mus stipriai palaiko IRU, Briuselis ir kartais giminingos kitų šalių asociacijos. Turime pasikliauti savo tarptautiniais partneriais, Rusijos ir Europos verslo struktūromis, aktyviai išnaudoti asmeninius kontaktus ir teisines galimybes“, – teigia jis.

Šiame darbe, anot asociacijos prezidento, gali sutrukdyti vidiniai nesutarimai.

Mes šiandien gyvename senais įvykiais, dar vis kaltiname vienas kitą. Tačiau darbas vežėjų labui nevyksta.

„Nėra nieko blogiau už konfliktą, kuriam nėra galo jau 5 metus. Mes šiandien gyvename senais įvykiais, dar vis kaltiname vienas kitą. Tačiau darbas vežėjų labui nevyksta. Man labai apmaudu, kad nežvelgiame plačiau. Negalime susitarti dėl to, kas mums išties svarbu – bendro transporto verslo interesų gynimo. Asociacijos darbas tai – lobistinė veikla, reprezentacija, atstovavimas ir asmeniniai ryšiai. Dariau viską, kad šie ryšiai būtų kuo geresni ir asociacija būtų stipri tarptautinėje erdvėje. Bet šiandien girdžiu, kad viso šio darbo nereikia“, – rašo jis.

„Nesu įsikibęs prezidento kėdės“

„Sako, kažkam labai reikia asociacijos „Linava“ prezidento posto, o aš trukdau į jį atsisėsti. Dėl to prezidiume vyksta žaidimai su apkaltomis man, kongresas nukeltas į Kėdainius, tikintis, kad dalis narių neatvyks. Norima nedideliu balsų skaičiumi atlikti perversmą asociacijoje. Negaliu dirbti, kai nuolat trukdoma ir nėra sutarimo asociacijos viduje“, – toliau dėsto A.Kondrusevičius.

Tik vežėjai gali nuspręsti, kas geriausiai atstovaus jų interesams. Tik demokratiškuose visuotiniuose rinkimuose, o ne kažkokių grupelių susitarimų dėka bus išrinktas asociacijos „Linava“ vadovas.

Jis aiškina nesantis įsikibęs prezidento kėdės, siūlęs rengti neeilinius asociacijos valdymo organų rinkimus: „Siūliau eiti į atvirą rinkiminę kovą mano kolegoms prezidiumo nariams, rengti neeilinį kongresą, bet jie bijo.“

„Jeigu bus surengti atviri ir demokratiški rinkimai į „Linavos“ prezidento postą, esu pasirengęs sustabdyti savo kaip prezidento įgaliojimus artimiausiame Kongrese gegužės 15 d.“, – teigia jis.

Pasak A.Kondrusevičiaus, tai yra visiškai teisėta procedūra, kuri įpareigoja paskelbti rinkimus. „Tegul vežėjai siūlo savo kandidatus į prezidento postą ir renkasi iš kelių pretendentų. Tik vežėjai gali nuspręsti, kas geriausiai atstovaus jų interesams. Tik demokratiškuose visuotiniuose rinkimuose, o ne kažkokių grupelių susitarimų dėka bus išrinktas asociacijos „Linava“  vadovas“, – rašoma pareiškime.

Apkaltino padarius milžiniškų nuostolių

Asociacijos „Linava“ prezidiumo nariai vasario pabaigoje nutarė teikti pareiškimus Generalinei prokuratūrai, Specialiųjų tyrimų tarnybai ir Vidaus reikalų ministrui dėl galimai neteisėtų prezidento A.Kondrusevičiaus ir buvusio generalinio sekretoriaus Ričardo Malkaus veiksmų.

Atlikus galimai fiktyvų darbo santykių nutraukimą ir prezidentą vėl įdarbinus kitą dieną, A.Kondrusevičiui buvo priskaičiuota išmokėjimui beveik 28,9 tūkst. eurų suma ir tuo padaryta didelė turtinė žala asociacijai ir viešajam interesui.

Anot Revizijos komisijos, galėjo būti atlikti veiksmai, kuriuos galima traktuoti kaip piktnaudžiavimą pareigomis: atlikus galimai fiktyvų darbo santykių nutraukimą ir prezidentą vėl įdarbinus kitą dieną, A.Kondrusevičiui buvo priskaičiuota išmokėjimui beveik 28,9 tūkst. eurų suma ir tuo padaryta didelė turtinė žala asociacijai ir viešajam interesui.

Kitas atvejis, kurį nuspręsta perduoti teisiniam vertinimui, yra dėl galimai neteisėtų „Linavos“ prezidento veiksmų, asociacijai apmokant bendrovės „Transvelas“ pateiktas sąskaitas už pervežimo paslaugų teikimą  už 483,2 tūkst. eurų.

Revizorės nustatė, kad asociacijoje nerasta jokių dokumentų, pagrindžiančių sąskaitų apmokėjimą, o „Transvelas“ į Revizijos komisijos prašymus paaiškinti, kokias paslaugas įmonė teikė asociacijai, iki šiol nereagavo.

Dar vienas pareiškimas teikiamas ir dėl R.Malkui skirtos 34,2 tūkst. eurų  kompensacijos, kuri buvo priskaičiuota, A.Kondrusevičiui pasirašius darbo sutarties pakeitimą viršijant jam suteiktus įgaliojimus, be prezidiumo patvirtinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius