Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Port Lite“ pradėjo eksportą į Ukrainą

Lietuvių įkurta žuvies gaminių gamybos studija Latvijoje „Port Lite“ pradėjo gaminių eksportą į Ukrainą. Bendrovė pirmąsias krabų skonio lazdeles Ukrainai pristatė dar praeitą mėnesį, o birželį padidino eksporto apimtis dešimtimis kartų, rašoma bendrovės pranešime spaudai.
Šaldyta žuvis
Šaldyta žuvis / 123RF.com nuotr.

Anot įmonės įkūrėjo ir akcininko Sigito Ambrazevičiaus, maisto gaminių eksportas į šią šalį yra savotiškai privalomas, tad ji kaip pirmoji eksporto šalis – pasirinkta neatsitiktinai.

„Į užsienio šalis žvalgomės nuo metų pradžios, tačiau savaime suprantama, kad Ukraina yra numeris vienas mūsų sąraše. Įveikę visus formalumus, eksportuoti pradėjome nedelsdami ir ketiname tik didinti apimtis“, – sako jis.

Anot jo, per pirmąjį mėnesį į Ukrainą buvo eksportuota kelios dešimtys tonų produkcijos, o birželį eksportas didinamas kelis kartus.

„Partneriai liko sužavėti gaminių kokybe, derybos buvo greitos, sėkmingos abejoms pusėms ir jau nuo praeito mėnesio, maisto prekybos centrų lentynose galima rasti ir lietuvių kurtus naujos kartos žuvies gaminius“, – sako jis.

Pasak jo, šiuo metu „Port Lite“ taip pat žvalgosi į dvylika kitų rinkų, tačiau dėl tam tikros Lietuvos rinkos specifikos, jas atskleisti laikinai negali.

„Deja, bet, kad ir kaip norėtume, jog Lietuvoje būtų didžiuojamasi lietuvių kuriamų maisto gaminių įvertinimu ar pripažinimu, esame priversti kol kas rinktis santūrumą. Sulaukėm eilės bandymų klaidinti kitų šalių gyventojus ar partnerius, skleidžiant melagingą informaciją ar įvairius, su tikrove prasilenkiančius, rusų propagandai būdingus pasakojimus“, – sako jis.

S.Ambrazevičius prisiminė, kad tik įsigijus gamyklą Latvijoje, buvo mesti milžiniški bandymai, siekiant klaidinti sprendimų priėmėjus Latvijoje, bandant papirkti ir žiniasklaidą, o vėliau paaiškėjo, kad už viso to stovėjo rinkos monopoliją siekiantys išlaikyti konkurentai.

„Ne paslaptis, kad mūsų atėjimas į žuvies gaminių rinką, keičia joje sąlygas iš esmės, o kai kam, painiojančiam verslą, įtaką ir politiką – tai itin nepriimtina. Tačiau nepaisant to, darysime viską, kad ne tik lietuviai ar ukrainiečiai, bet ir kitų šalių gyventojai turėtų teisę į aukščiausios kokybės žuvies gaminių produkciją“, – sako jis.

Į Ukrainą bendrovė savo gaminius eksportuoja tiesiogiai, į prekybos tinklus bei per partnerius, užtikrinančius logistiką ir tiekimą į juos. Bendrovė per trejus metus į šią šalį planuoja eksportuoti gaminių už daugiau nei 20 mln. eurų, o vien šiemet už 5 mln. eurų.

Lietuvių įkurta „Port Lite“ žuvies ir krabų skonio pirštelius ir lazdeles pradėjo gaminti pernai, Liepojoje, įsigijusi daugiau nei 6 ha dydžio teritoriją, su pastatais ir buvusiais įrengimais iš (LTKB) Banko administratoriaus

Iš karto po to, buvo pradėti įrengimų atnaujinimo darbai, pastatų pritaikymas maisto gamybai ir jų kūrimui, o praeitų metų pabaigoje, pradėti pirmieji gamybos bandymai. Šį mėnesi bendrovė pradėjo pirmąjį plėtros etapą, kuriant pažangiausių žuvies gaminių studiją regione, kurio metu bus investuota daugiau nei 8 mln. eurų.

Sigitas Ambrazevičius Lietuvoje taip pat valdo eilę kitų įmonių, susijusių su žuvies produktų gamyba, prekyba, gabenimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius