Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prevencinę sveikatą modernizuojantis lietuvių startuolis pritraukė 315 tūkst. eurų investiciją

Lietuvių startuolis „VOW Health“, įdarbinęs duomenis prevencinės sveikatos stebėjimui virtualioje platformoje, pritraukė 315 tūkst. eurų investiciją. Vienas iš jo įkūrėjų Vytenis Škarnulis teigia, kad lėšos bus investuojamos į plėtrą Lietuvoje bei pasirengimą žengti į didžiausią Europos rinką – Vokietiją, rašoma pranešime spaudai.
„VOW Health“ įkūrėjai
„VOW Health“ įkūrėjai / Asmeninio archyvo nuotrauka

Į prevencinės sveikatos startuolį investavo Pijaus Makarevičiaus vadovaujamas fondas „WeChange.group”, startuolio „PVcase“ įkūrėjas Deividas Trainavičius bei verslininkas Jogundas Armaitis.

„Mūsų pasiūlytas sprendimas yra labai paprastas ir tai – viena iš didžiausių jo stiprybių. „VOW Health“ platformoje užsiregistravę vartotojai gali patogiai kaupti savo tyrimų duomenis, stebėti organizmo pokyčius, virtualiai konsultuotis su sveikatos specialistais bei gauti jų rekomendacijas“, – teigia V.Škarnulis.

Pasak jo, bene svarbiausia prevencinės sveikatos dalis yra duomenys, nuolatinis jų stebėjimas. Tad atsiradęs patogus būdas juos kaupti sparčiai augina šalies gyventojų domėjimąsi savo sveikata.

„Investicija į VOW health atitinka mūsų ilgalaikę strategiją: prisidėti prie inovatyvių ir tvarių projektų, kuriančių gerą vartotojo patirtį. Turime ypač sėkmingą elektroninės komercijos patirtį, o dabar žengiame į naujas sritis ir siekiame jose pritaikyti savo žinias. Įvertinę sukurto technologinio sprendimo naudą klientui, nuspredėme prisidėti prie jo augimo“, – sako „WeChange.group” vadovas.

Planuoja plėtrą Vokietijoje

Investuotojų lėšas „VOW Health“ nukreips komandos didinimui: įdarbins programavimo, rinkodaros bei pardavimų specialistus. Tuo pat metu įmonė ruošiasi žengti į didžiausią rinką Europoje – Vokietiją.

„Lietuvoje prevencinės sveikatos suvokimas bei populiarumas dar tik auga, tačiau Vokietijoje poreikis patogiam duomenų kaupimui šioje srityje jau yra labai didelis. Kiekvienas šalies gyventojas prevencinei sveikatos priežiūrai vidutiniškai išleidžia daugiau nei 150 eurų kasmet. Tad mūsų produkto pristatymas Vokietijos rinkoje – natūralus kitas žingsnis“, – sako V.Škarnulis.

Šiuo metu „VOW Health“ komanda atlieka „namų darbus“: analizuoja Vokietijos rinką. Veiklai užsienyje pradėti įmonės įkūrėjai kitąmet planuoja pritraukti dar bent 1 mln. eurų investiciją.

Auga darbdavių susidomėjimas

Veikti šių metų spalį pradėjusi platforma patraukė verslo dėmesį. Reguliarūs kraujo tyrimai, virtualioje erdvėje saugiai kaupiami duomenys ir nuotolinės sveikatos specialistų konsultacijos tapo dar viena motyvacine priemone, darbdavių perkama savo darbuotojams.

„Iš vienos pusės, tai – papildoma nauda darbuotojui, jo pastangų įvertinimas. Tačiau tiek tarptautinė praktika rodo, tiek ir iš savo klientų girdime, kad rūpinimasis prevencine komandos sveikata tiesiogiai kuria vertę ir verslui: užbėgus už akių įvairioms sveikatos problemoms, reikšmingai sumažėja nedarbingumo dėl ligos atvejų bei išauga veiklos efektyvumas.

Tad tendencingai augantis darbdavių domėjimasis mūsų paslauga nestebina – tikėjomės to kurdami platformą“, – teigia V.Škarnulis.

Ne pirmas sveikatos startuolis

Trijų verslininkų – Dariaus Kavaliausko, Vytauto Dockaus ir V.Škarnulio – įkurtas startuolis nėra pirma jų inovacija, susijusi su sveikata. 2019 m. V.Dockus bei V.Škarnulis Vilniuje atidarė pirmąją šalyje specializuotą plaukų transplantacijos kliniką, šiemet ją įsigijo „InMedica“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius