Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Restoranai ruošiasi Valentino dienai: ten, kur vietų nebėra, siūlo rūsį

Raudonos rožės, degančios žvakės, pliušiniai meškiukai ir šokoladiniai saldainiai – kone privalomi elementai artėjančios Valentino dienos atmosferai sukurti. Specialias meilės dienai skirtas programas siūlo restoranai. Kai kurie jų jau neturi laisvų vietų – viskas rezervuota.
Meilės dienai pasipuošusi desertinė „Sugamour“
Meilės dienai pasipuošusi desertinė „Sugamour“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Valentino dienai lipant ant kulnų restoranai naudojasi proga ir organizuoja specialias programas. Žada, kad svečių lauks išskirtinis meniu, gros romantiška muzika, o atmosferą kurs raudonos rožės ir žvakės.

Dviejų – Vilniuje ir Kaune esančių – restoranų vadovės 15min sakė, kad beveik visos vietos jau rezervuotos. Vieno Palangoje įsikūrusio restorano direktorė tikino, kad laisvų vietų dar galima rasti. Pajūryje tikimasi sulaukti daugiau vietinių svečių, nes meilės šventė yra viduryje darbo savaitės.

Nusprendusiems Valentino dieną švęsti namuose į pagalbą skuba prekybos tinklai, kurių perkamiausia preke išlieka saldainiai.

Vietų liko rūsyje

Restoranų „Sugamour“ tinklo vadovė Žaneta Birbilienė 15min pasakojo, kaip ruošiasi Valentino dienai.

„Raudonomis rožėmis esame pasipuošę restorano fasadą Vilniuje, čia turėsime muzikos vakarą – gros saksofonininkas. Valentino dieną vitrinos pasipuoš raudonai – visi pyragėliai apsirengs raudonai. Šiai progai pristatome du pyragėlius – širdelės ir bučinio formos bei Pavlovo pyragėlį dviem“, – smulkiai vardijo Ž.Birbilienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Meilės dienai pasipuošusi desertinė „Sugamour“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Meilės dienai pasipuošusi desertinė „Sugamour“

Įprastai šioje desertinėje pyragėlis kainuoja nuo maždaug 4 iki 5 eurų, tačiau Valentino dienai skirtas desertas kainuos daugiau nei 5 eurus.

Per Valentino dieną „Sugamour“ planuoja parduoti apie 2,5 tūkst. pyragėlių.

Rūsyje, kur yra prabangi autentiška aplinka, tačiau nėra langų, dar būtų galima rasti vietos, bet pirmuose dviejuose tikrai jau nebe, – sakė „Sugamour“ tinklo vadovė.

Paklausus, kiek staliukų jau rezervuoti, tinklo atstovė tikino, kad didžioji dalis. Nespėjusiems rezervuoti, ji siūlo belangį rūsį.

„Valentino dienos vakarui 85 proc. restorano jau užimta. Mūsų restoranas Vokiečių gatvėje yra išsidėstęs per tris aukštus. Rūsyje, kur yra prabangi autentiška aplinka, tačiau nėra langų, dar būtų galima rasti vietos, bet pirmuose dviejuose tikrai jau nebe“, – tikino ji.

Vietų nebėra

Specialią programą Valentino dienai ruošia ir Kauno Laisvės alėjoje įsikūręs restoranas „Miesto sodas“.

„Labai ruošiamės. Vakare romantiškai skambės gyva muzika, turėsime specialų meniu būtent Valentino dienos vakarui. Aplinka bus jauki – daug gėlių, žvakių ir mes, nusiteikę labai romantiškai“, – 15min kalbėjo „Miesto sodas“ restorano vadovė Jurgita Vėdrickienė.

Tačiau kitaip nei „Sugamour“, pasak J.Vedrickienės, restorano „Miesto sodas“ išorė šventiškai papuošta nebus.

„Išorei dėmesio neskirsime. Kadangi vyksta Laisvės alėjos rekonstrukcija, nemanau, kad kažką ypatingai nustelbsime“, – šypsojosi ji.

Valentino dienos progai kurtame meniu – trys patiekalai. Restorano vadovė pasakojo, kad jį sudaro šaltas užkandis (jo kaina apie 6 eurus), pagrindinis patiekalas (apie 10 eurų) ir desertas (3-4 eurai). Vienam žmogui vakarienė čia atsieis apie 20 eurų.

Užimtumas yra 100 proc. (...) Nelabai galime priimti daugiau užsakymų, – sakė J.Vėdrickienė.

Tačiau, pasak jos, visos vietos šventiniam vakarui jau rezervuotos.

„Šiai dienai nebelabai turime laisvų stalelių – užimtumas yra 100 proc. (...) Nelabai galime priimti daugiau užsakymų“, – sakė J.Vėdrickienė.

Pajūrio restorane – vietiniai klientai

Palangoje įsikūrusio restorano „Onorė“ direktorė Ingryda Grušnienė pasakojo, kad Valentino dieną stengiasi poroms sukurti jaukią atmosferą.

„Ruošiamės standartiškai. Kaip visada, svečiams siūlome trijų patiekalų vakarienę, vakaro metu romantiškas melodijas groja akordeonistas. Mūsų šventė labiau skirta pokalbiui vienas su kitu, todėl organizuojame tam tikrus siurprizus, smagias užduotėles, tinkančias Valentino vakarui. Norime, kad žmonės pabūtų dviese“, – tikino ji.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Onorė“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Onorė“

Esą laisvų vietų dar yra, o norintiems švęsti čia trijų patiekalų vakarienė atsieis 25 eurus asmeniui.

„Vietų mes dar turime. (...) Rezervuoti vietą būtina ir tą padaryti bus galima ir vasario 14 dieną, jei tik bus laisvų vietų“, – sakė I.Grušnienė.

Valentino dieną į mūsų restoraną atvyksta daugiau svečių iš Palangos ir aplinkui, – kalbėjo I.Grušnienė.

Pasak pašnekovės, meilės dienos švęsti į restoraną dažniausiai atvyksta vietiniai gyventojai.

„Mūsų restorano didžioji dalis svečių yra iš Vilniaus ir Kauno. Tačiau, kai vasario 14 diena yra viduryje savaitės, jų nesulaukiame – žmonės švenčia savo miestuose. Todėl Valentino dieną į mūsų restoraną atvyksta daugiau svečių iš Palangos ir aplinkui“, – kalbėjo ji.

Paklausa didesnė nei pernai

Meilės dieną planuojantiems švęsti namuose susikurti romantišką atmosferą gali padėti prekybos centrų siūlomas asortimentas.

Šiuo metu kone visose parduotuvėse jau apstu įvairių prekių, dekoruotų Valentino dienos tematika. Lentynose išrikiuoti pliušiniai žaislai, žvakės, puodeliai, lipdukai, magnetai, balionai, apstu tekstilės gaminių ir kitokių smulkmenų. Vis tik populiariausi išlieka saldainiai.

„Pagrindinės prekės Valentino dieną yra saldainiai“, – tikina prekybos centro „Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis.

Photos.com nuotr./Šokoladiniai saldainiai
Photos.com nuotr./Šokoladiniai saldainiai

Tokią situaciją pastebi ir prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė.

„Meilės dieną pirkėjų akiratyje dažniausiai atsiduria patys įvairiausi saldumynai: nuo šokolado, saldainių dėžučių iki mūsų meistrų specialiai šiai progai pagamintų kepinių. Daugiausiai nuperkama tortų bei tartalečių – jų paklausa, palyginti su įprastu savaitgaliu, auga net 80 proc. Nedaug atsilieka ir pyragai bei pyragaičiai, kurių parduodama 50 proc. daugiau“, – teigė ji.

Valentino dienai žmonės įprastai pradedama ruoštis dieną prieš šventę ir per ją. „Rimi“ jau pastebėjo išaugusią tokių prekių paklausą.

„Šiemet pastebime, kad mūsų pirkėjai Šv. Valentino dienai pradėjo ruoštis anksčiau, o šiai dienai skirtų prekių paklausa yra kiek didesnė nei pernai“, – teigia prekybos tinklo „Rimi“ Viešųjų ryšių vadovė Giedrė Buivydienė.

„Fotolia“ nuotr./Meškutis ir raudonos rožės
„Fotolia“ nuotr./Meškutis ir raudonos rožės

Prekybos tinklo „Maxima“ komercijos vadovė Vilma Drulienė išskyrė augantį skintų gėlių populiarumą.

„Praėjusiais metais fiksavome tendenciją, jog dažnas pirkėjas besiartinant Valentinui ar tądien rinkosi pavasariu kvepiančius narcizus ir tulpes. Šiemet vis dažnesnis pasirinkimas – ne tik vienetinės skintos gėlės, pačių gražiausių spalvų tulpės ar klasikinės rožės, bet ir įvairių skintų gėlių puokštės“, – dėstė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius