Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 03 /17:06

„Rimi“ pirkėjų skubiai prašo grąžinti „Beatos virtuvės“ koldūnus: verslininkė paaiškino, kas nutiko

„Rimi Lietuva“ paragino pirkėjus grąžinti į parduotuves įsigytus galimai nesaugius „Beatos virtuvės“ šaldytus koldūnus su lietuviška kalakutiena. Nesaugaus maisto pašalinimas iš rinkos skubiai vykdomas nuo 2023.12.27 iki 2024.01.10 dienos. „Beatos virtuvė“ prekės ženklą sukūrusi verslininkė Beata Nicholson paaiškino, kas nutiko.
Beata Nicholson ir Rimi
Beata Nicholson

„Rimi Lietuva“ tinklalapyje paskelbtame pranešime šį produktą įsigijusieji vartotojai raginami grąžinti galimai nesaugų maistą į prekybos vietą, nevalgyti koldūnų ir neturėti su šiuo maistu sąlyčio, nenaudoti jo gyvūnų ėdalui.

„Jei esate įsigiję minėtas prekes, jas grąžinkite į „Rimi“ prekybos centrą. Pateikus pirkimo čekį, pinigai už pirkinį Jums bus grąžinti“, – rašoma tinklalapyje.

Išsamesnį paaiškinimą savo verslo feisbuko paskyroje „Beatos virtuvė“ pateikė Beata Nicholson – pasak jos, koldūnai atšaukiami įtarus, jog kalakutai galėjo sirgti paukščių gripu.

„Dėmesio, ramiai kvėpuojam – KOLDŪNAI saugūs, atšaukti vardan saugumo! Kas turite savo šaldikliuose Beatos virtuvės koldūnų su KALAKUTIENA, būkit ramūs – termiškai apdoroti jie yra SAUGŪS vartoti. Koldūnai iš rinkos atšaukiami dėl įtarimo, kad kalakutai sirgo paukščių gripu. Jei koldūnai išvirti, tai viskas gerai, žalių juk tikrai jų nevalgom!!! tai BEATOS VIRTUVĖ koldūnai nekelia jokio pavojaus MUMS“, – rašoma tinklalapyje.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Beatos Nicholson knygos pristatymas
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Beatos Nicholson knygos pristatymas

Pasak žinutės, išvirus koldūnus pagal ant pakuotės parašytą virimo laiką (5–7 min.), produktas pasiekia reikiamą temperatūra, t.y. daugiau nei 72 °C ir koldūnai tampa termiškai apdoroti.

„Pagal esamus PSO duomenis, vartojant paukštienos gaminius užsikrėsti galimybės nėra, bet apsisaugojimui vykdoma prevencinė priemonė – koldūnai su KALAKUTIENA išimami iš parduotuvių“, – paaiškina verslininkė.

„Beatos virtuvės“ šaldytų koldūnų su lietuviška kalakutiena gamintojas yra įmonė „Liūtukas ir Ko“.

„Rimi Lietuva“ atstovė Eglė Krasauskienė 15min portalui teigė, kad informaciją apie galimai nesaugų produktą gavo iš tiekėjo „Liūtukas“ ir Ko. Pastaroji įmonė perka kalakutieną iš „Krekenavos agrofirmos“, kuri ir informavo apie gautą informaciją iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos apie nustatytą paukščių gripo viruso atvejį Lietuvoje esančiame naminių paukščių (kalakutų) ūkyje.

„Žaliavos tiekėjas pagal galiojančius teisės aktus įsivertino rizikas ir remdamasi VMVT išaiškinimais informavo prekybos įmones dėl išėmimo iš rinkos termiškai neapdorotų kalakutienos mėsos produktų, pagamintų iš tame ūkyje užaugintų paukščių mėsos. Tačiau svarbu pabrėžti, kad VMVT pateikė išaiškinimą tiekėjui, kad termiškai apdoroti produktai iš kalakutienos nekelia pavojaus maisto saugai, vartotojų sveikatai, yra saugūs ir tinkami vartojimui“, – pabrėžė „Rimi Lietuva“ atstovė.

Vis tik, pasak jos, prekybos tinklas kelia aukštus standartus maisto saugai ir kokybei, tad dėl prevencinių tikslų galimai nesaugūs produktai buvo pašalinti iš prekybos centrų lentynų nedelsiant gavus pranešimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius