Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Savy“ valdytoja išplatino 2,5 mln. eurų vertės obligacijų emisiją

Bendrovė „Bendras finansavimas“, valdanti licencijuotą tarpusavio skolinimo (P2P) platformą „Savy“, sėkmingai išplatino pirmąją trejų metų trukmės obligacijų emisiją.
Finansai
Finansai / Vida Press nuotr.

38 investuotojai įsigijo obligacijų už beveik 2,5 mln. eurų, vidutinė vienos sutarties suma – 65 tūkst. eurų, nominali vienos obligacijos vertė – 1 tūkst. eurų, teigiama „Savy“ pranešime.

„Tai pirmas ir labai svarbus mūsų bendrovės žingsnis į kapitalo rinką. (...) Pritrauktas investicijas nukreipsime esamų kreditorių refinansavimui ir tolesnei veiklos plėtrai, naujų produktų kūrimui ir informacinės sistemos tobulinimui“, – pranešime sakė „Savy“ vadovas Audrius Žiugžda.

Pasak jo, bendrovei pavyko išplatinti gerokai didesnę nei minimalią obligacijų emisijos sumą.

„Karantino sąlygomis pritrauktas lėšas, kai dažnai net neturėjome galimybės susitikti su investuotojais gyvai, vertinu kaip puikų rezultatą ir didelį investuotojų parodytą pasitikėjimą pačiu „Savy“ verslo modeliu ir tarpusavio skolinimo ateitimi“, – tvirtino A.Žiugžda.

„Savy“ yra vienas pirmųjų Lietuvos fintech startuolių ir pirmoji šalyje tarpusavio skolinimo platforma, įkurta 2014 metais.

Platformos veiklą prižiūri Lietuvos bankas, ji vienija daugiau nei 20 tūkst. investuotojų ir beveik 100 tūkst. paskolų gavėjų. Nuo veiklos pradžios „Savy“ žmonėms ir smulkioms verslo įmonėms suteikė daugiau nei 30 mln. eurų paskolų, o investuotojams išmokėjo daugiau nei 5,5 mln. eurų palūkanų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius