-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su Kremliumi siejama „ASG“ prašo L.Kasčiūno veiksmų tyrimo

Trečiadienį didžiausia Lietuvos kapitalo aviacijos verslo grupė „Avia Solutions Group“ („ASG“) kreipėsi į Seimą prašydama įvertinti konservatoriaus Lauryno Kasčiūno elgesį – esą jis „dirbtinai eskalavo informacinę kampaniją, nukreiptą prieš „ASG“. Konservatoriai, iš kurių ne tik L.Kasčiūnas plėtojo Kremliaus ir „ASG“ sąsajų temą, vertindami kreipimąsi ir bendrovės reakciją, spėja, kad „pataikė į probleminę vietą“.
Laurynas Kasčiūnas
Laurynas Kasčiūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Taip „ASG“ reaguoja į kovo 14-osios Seimo konservatorių Gabrieliaus Landsbergio, Rasos Juknevičienės ir Lauryno Kasčiūno nuomonę bei kreipimąsi į premjerą Saulių Skvernelį dėl žiniasklaidoje paviešintos informacijos apie „ASG“ bei jos dukterinių įmonių galimų sąsajų su Kremliaus aplinka, įskaitant Rusijos Federacijos gynybos pramonę, mūsų NATO partnerės JAV sankcionuojamus asmenis ir finansines institucijas.

Ketvirtadienį „ASG“ kreipimąsi dėl L.Kasčiūno veiksmų teigia gavęs ir konservatorių partijos Priežiūros komitetas.

„Avia Solutions Group“ nuotr./„Avia Solutions Group“
„Avia Solutions Group“ nuotr./„Avia Solutions Group“

„Šiandieninis „Avia Solutions Group“ kreipimasis adresuotas ne tik man, kaip TS-LKD pirmininkui bei partijos Priežiūros komitetui, bet ir Seimo pirmininkui, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui bei Etikos ir procedūrų komisijai. Todėl akivaizdu, kad atsakymas į šią provokaciją taps išbandymu ir valdantiesiems valstiečiams, kurie turės pasirinkti ar aklai kovoti su opozicija ir stoti ginti „Avia Solutions Group“, kurios veikla kelia nerimą dėl nacionalinio saugumo, ar rimtai įvertinti opozicijos iškeltas dvejones ir taip drauge stiprinti šalies saugumo interesus“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas G.Landsbergis.

Anot „ASG“, L.Kasčiūnas, pasirašydamas kreipimąsi į S.Skvernelį, neatskleidė savo galimų sąsajų su Rusijos Federacijos piliečiu Michailu Maglovu (tekstų apie esą tariamas „ASG“ sąsajas su Rusijos Federacija autoriumi).

Pranešime žiniasklaidai akcinė bendrovė akcentuoja, kad publikacijoje išdėstyti „ASG“ ir Rusijos ryšiai yra tariami.

„Dirbtinai eskaluodamas ir kurstydamas informacinę kampaniją prieš „ASG“, [L.Kasčiūnas] bando nukreipti politikų, tarnybų ir visuomenės dėmesį nuo neigiamos informacijos apie jį patį“, – pranešime žiniasklaidai teigia bendrovė.

L.Kasčiūnas neseniai papuolė į žiniasklaidos dėmesį dėl sąsajų su koncernu „MG Baltic“, kai pasakojo, kodėl susitiko su papirkimu ir prekyba poveikiu įtariamu buvusiu koncerno valdybos pirmininku Raimondu Kurlianskiu.

Kreipimąsi į premjerą „ASG“ įvardija kaip „viešųjų ryšių ataką“.

„Galima įtarti, kad intensyvi grupės plėtra ir komercinė sėkmė gali kirstis su kažkieno interesais. Taigi, bendrovė turi pagrindo manyti, kad dirbtinai sukurta viešųjų ryšių ataka prieš yra naudinga ne tik pačiam Laurynui Kasčiūnui, bet ir koncernui „MG Baltic“, kuris tiesiogiai rėmė su dabartiniu Lietuvos Respublikos Seimo nariu Laurynu Kasčiūnu susijusią nevyriausybinę organizaciją“, – dėsto bendrovė.

„Jei atlikus tyrimą pasitvirtintų „ASG“ nuogąstavimai bei įtarimai, bendrovė prašo imtis visų galimų priemonių tam, kad prie galimai neteisėtų veiksmų prisidėjusiems asmenims būtų pritaikyta teisinė bei politinė atsakomybė“, – savo pranešimą žiniasklaidai užbaigia „ASG“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis

„ASG“ reakciją į kreipimąsi G.Landsbergis vadina nervinga – esą klausimais premjerui apie šią įmonių grupę pataikyta į probleminę vietą.

„Juo labiau, kad įmonių grupė savo kreipimesi nepaneigia, jog turi ryšių su Kremliaus aplinka ir Lietuvos nacionaliniam saugumui grėsmę keliančia Rusijos karine pramone. Raginu premjerą kuo greičiau atsakyti į mūsų užklausą ir principingai įvertinti esamą padėtį“, – kreipiasi politikas.

29,44 proc. „Avia Solutions Group“ akcijų valdo „ZIA Valda Cyprus“, 10,71 proc. – Vilniaus investicijų bendrovė „Indeco: Investment and Development“, 9,39 proc. – „VGE Investments“, 8,99 proc. – „Mesotania Holdings“, 7,57 proc. – „Harberin Enterprises“, 5,39 proc. – „Nationale Nederlanden“ pensijų fondas.

„Avia Solutions Group“ grupėje 2017 metų pabaigoje dirbo 2305 darbuotojai (2016-ųjų pabaigoje – 1954).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius