Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šveicarijos farmacijos milžinė „Novartis“ atsisakys maždaug 8 tūkst. darbo vietų

Šveicarijos farmacijos milžinė „Novartis“ visame pasaulyje atsisakys maždaug 8 tūkst. darbo vietų, arba šiek tiek daugiau nei 7 proc. savo pasaulinės darbo jėgos, įgyvendindama didelio masto restruktūrizaciją.
„Novartis“
„Novartis“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Novartis“, kurioje šiuo metu dirba apie 108 tūkst. žmonių visame pasaulyje, antradienį patvirtino, kad pagal balandį paskelbtą restruktūrizavimo planą bendrovė panaikins kelis tūkstančius darbo vietų.

Bendrovė siekia supaprastinti savo struktūrą ir, be kita ko, sujungti onkologinę ir kitą farmacijos veiklą į vieną padalinį.

Darbuotojams išsiųstame elektroniniame laiške „Novartis“ vadovas Vasas Narasimhanas paaiškino naują bendrovės struktūrą, kuri, kaip jis pažadėjo, bus „paprastesnė“.

Tačiau, „deja, dalis darbuotojų bus atleisti iš darbo“, – parašė jis.

Kai kurios darbo vietos bus perkeltos į Čekiją ir Indiją, o kitos, kurios po restruktūrizavimo taps nereikalingos, bus panaikintos, rašoma pranešime.

Bendrovė siekia „racionalizuoti pasaulines funkcijas“, naujienų agentūrai AFP teigė „Novartis“ atstovas ir pridūrė, kad bus mažinamos darbo vietos finansų, teisinių paslaugų ir ryšių srityse.

„Suprantame, kokį poveikį šie pokyčiai turės mūsų žmonėms“, – pažymėjo jis ir pažadėjo, kad bendrovė ketina laikytis visų susijusių darbuotojų konsultavimo reikalavimų ir teikti konsultacijas karjeros klausimais tiems, kuriems to reikės.

Bendrovė balandį pareiškė, kad restruktūrizavimo planas iki 2024 metų generuos 1 mlrd. JAV dolerių, o lėšos bus gautos ir iš padalinių pardavimo nei išlaidų sumažinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius