Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Švyturio“ Tradicinę kolekciją šį rudenį papildė apyningas „Keltų alus“

Klaipėdos „Švyturio“ Tradicinę alaus kolekciją spalį papildė nauja Lietuvoje alaus rūšis – angliškasis šviesusis elis (angl. „English pale ale“), išsiskiriantis vaisišku aromatu ir subtiliai išryškintu apyniškumu.
Apynys ir Keltų alus
Apynys ir Keltų alus

„Keltų alus“ – tai aukštutinės fermentacijos alus arba elis, dėl subtilaus karamelinio salyklo panaudojimo tarp „English pale ale“ pavyzdžių išsiskiriantis sodraus vario spalva ir 5,0 laipsnių stiprumu.

Ypatingą vaisišką „Keltų alaus“ aromatą ir skonio kartumą kuria net keturių iš Amerikos atsivežtų apynių rūšių – karčiųjų „Galena“ ir „Cluster“ bei aromatinių „Chinook“ ir „Ahtanum“ – naudojimas. 

Keltų alus
Keltų alus

Negana to, „Keltų“ elyje pirmą kartą naudojamas ir elio sausojo apyniavimo (angl. dry hopping) metodas, kai jau brandinimo stadijoje į alų pridedama charakteringų aromatinių „Athanum“ apynių ir jis ilgiau išlaikomas „Švyturio“ rūsiuose esančiose horizontaliose talpose. Iš viso naujasis „Keltų alus“ brandinamas „Švyturio“ brandinimo talpyklose net 21 dieną.

„Keltų“ alus yra skirtas tiems, kuriems patinka mažai salyklingas, tačiau apynių intensyvumo sukurtas skonis. Jo aromatas man primena apynių lauką, kuriame dominuoja žalio apynio aromatas, derantis su obelų žiedų, juodosios arbatos, jazminų bei citrinų lapų pustoniais“, – apie savo naują kūrinį atsiliepia jo kūrėja vyriausioji „Švyturio“ aludarė Džuljeta Armonienė.

„Keltų alui“ būdinga ir jį saugojanti tiršta, kompaktiška, ilgai nenusėdanti puta.

„Šis alus turi ypatingai išreikštą šviežių apynių aromatą ir gali būti derinamas su labai plačia skonių palete – nuo prieskoningai aštrios indiškos virtuvės iki Didžiajai Britanijai būdingos klasikinės ar įprastos kasdieninės kulinarijos.

Derinant naują „Švyturio“ Tradicinės kolekcijos narį su maistu, reiktų siekti, kad maisto skonis „nepasislėptų“ po intensyviu kartoku apynių skoniu ir aromatu. Prie jo puikiai tiks skrudintos vištienos ar kiaulienos, kitų mėsos gaminių salstelėjusi traški karamelinė plutelė derinyje papildant maistą maloniu kartumu. Taip pat „Keltų alus“ gali būti derinamas ir su skrudinta žuvimi ar net lengvai parūkyta nesūria lašiša. 

Kalbant apie galimus desertų derinius, prie šio apyniuoto alaus puikiai tiks kepiniai, kuriuose yra panaudotas apelsinas arba karamele praturtintas obuolys“, – apie „Keltų alaus“ derinimą su maistu atsiliepė alaus someljė, virtuvės šefas Donatas Dabrovolskas.

Pristatydami „English pale ale“ stiliaus naują Tradicinės „Švyturio“ kolekcijos narį, Klaipėdos aludariai toliau tęsia ilgametę veiklą, kuria siekia parodyti alaus įvairovę ir padėti pažinti platesnį alaus pasaulį. Tradicinė kolekcija skirta įvairesnių skonių ieškančiam alaus mėgėjui, o taip pat tiems, kurie mėgsta derinti alų su jų poskonius atitinkančiu maistu.

Naujo „Keltų alaus“ galima įsigyti prekybos tinklo „Iki“ parduotuvėse. 

Pavadinimas
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius