-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Takata“ akcijos nuvertėjo jau daugiau nei 50 proc.

Pasaulinio skandalo dėl brokuotų automobilinių saugos pagalvių epicentre atsidūrusios Japonijos gamintojos „Takata“ akcijų kursas ir toliau rekordiniu greičiu smunka. Ketvirtadienį akcijos nuvertėjo daugiau nei 50 proc.
„Takata“
„Takata“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Akcijos Japonija

Tokį įmonės akcijų pigimą paskatino kalbos, kad bendrovė jau šį mėnesį gali paprašyti apsaugos nuo kreditorių ir pradėti ruoštis savo aktyvų pardavimui vienai amerikiečių kompanijai.

Ekspertai prognozuoja, kad šios akcijos ir toliau nenumaldomai pigs. „Takata“ akcijos ėmė smarkiai nuvertėti po to, kai Japonijos verslo dienraštis „Nikkei“, nenurodydamas savų informacijos šaltinių, praėjusį penktadienį pranešė, kad „Takata“ verslą perims Kinijos kompanijai „Ningbo Joyson Electronic“ priklausanti JAV automobilių dalių gamintoja „Key Safety Systems“. Esą japonų bendrovės padalinio Amerikoje „TK Holdings“ valdyba vėliau šį mėnesį ketina Amerikoje paprašyti apsaugos nuo kreditorių, kas prilygsta bankroto paskelbimui.

Trečiadienį „Jiji Press“ pranešė, kad „Takata“ bankrotą gali paskelbti jau ateinantį pirmadienį. O kitos žiniasklaidos priemonės praneša, kad tai gali įvykti jau šią savaitę.

Po tokių pranešimų „Takata“ išplatino trumpą pranešimą, jog „nepriimtas joks sprendimas“ ir kad šiuo metu svarstomos „visos galimybės“.

Kaip žinoma, visame pasaulyje teko atšaukti beveik 100 mln. automobilių, įskaitant maždaug 70 mln. jų Amerikoje, dėl brokuotų „Takata“ saugos pagalvių. Tai buvo didžiausias istorijoje tokio pobūdžio atšaukimas. Vien tik Amerikoje brokuotos „Takata“ pagalvės siejamos su vienuolikos žmonių mirtimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius