Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Teismas atmetė dar vieną „Nuctech“ bei „Intos“ prašymą dėl kreipimosi į KT ir ESTT

Kinijos kompanijos „Nuctech“ padalinio Varšuvoje „Nuctech Warsaw Company“ ir Lietuvos bendrovės „Inta“ ginčas su „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) antrinė įmonė „LTG Infra“ dėl rentgeno sistemų pirkimo ir įrengimo Kybartų ir Stasylų geležinkelio stotyse nebus stabdomas ir bei perduotas nagrinėti Konstituciniam Teismui ir Europos Sąjungos Teisingumo Teismui (ESTT).
Vilniaus apygardos teismas
Vilniaus apygardos teismas / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Vilniaus apygardos teismas birželio 12-ąją atmetė „Nuctech“ padalinio ir „Intos“ ieškinį, nes ginče nėra taikoma Europos Sąjungos teisė – būtina sąlyga norint kreiptis į ESTT.

„Ginčo santykyje netaikant Europos Sąjungos teisės aktų, nekyla ir jų aiškinimo ar galiojimo klausimas“, – teigiama sprendime.

Į KT nutarta nesikreipti, nes teismui nekilo abejonių dėl Vyriausybės nutarimo, leidžiančio atmesti pasiūlymus, jeigu prekių gamintojas ar jį kontroliuojantis asmuo gali būti nepatikimas – tokiomis Lietuvoje laikomos Kinijos, Rusijos, Baltarusijos bei su Rusija siejamų teritorijų įmonės, teisėtumo.

„Teismui nekyla pagrįstų abejonių dėl Vyriausybės nutarimo atitikties Konstitucijai“, – nurodoma sprendime.

„Nuctech“ padalinys ir „Inta“ taip pat prašė panaikinti rentgenų pirkimo sąlygas, numatančias dalyvių pašalinimą, jeigu jos susijusios su nepatikimomis valstybėmis.

Apie geležinkelio stotims Stasylose ir Kybartuose perkamus rentgenus „LTG Infra“ paskelbė šiemet kovą.

Lietuvos apeliacinis teismas kiek anksčiau atmetė abiejų bendrovių prašymus inicijuoti procesus KT ir ESTT dėl Muitinės departamento perkamų rentgeno sistemų Vilniaus teritorinės muitinės kelio postuose bei Raigardo kelio poste.

„Nuctech“ padalinys Varšuvoje, laimėjęs Muitinės departamento konkursą, pernai įrengė traukinių rentgeno kontrolės sistemą Kenos pasienio punkte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius