-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas nagrinės „Avia Solutions Group“ skundą dėl jos plėtros Vilniaus oro uoste blokados

Teismas nagrinės verslininko Gedimino Žiemelio valdomos aviacijos verslo grupės „Avia Solutions Group“ skundą dėl Vyriausybės ir strateginių įmonių sandorius tikrinančios komisijos sprendimų blokuoti jos plėtrą Vilniaus oro uoste.
„Avia Solutions Group“
„Avia Solutions Group“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas gegužės 6 dieną priėmė nagrinėti antrinės grupės bendrovės „VA Reals“ skundą, kuriuo ji prašo panaikinti šių metų kovo 17 dienos Vyriausybės nutarimą ir vasario 25 dienos vyriausybinės komisijos sprendimą dėl investuotojo pripažinimo neatitinkančiu nacionalinio saugumo interesų, BNS pranešė teismo atstovas Audris Kutrevičius.

Teismas bylą nagrinės uždaruose posėdžiuose, todėl galutinis sprendimas, tikėtina, paaiškės tik po to, kai jį paskelbs Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas.

Apie tai, kad „Avia Solutions Group“ nusprendė skųsti teismui Vyriausybės ir komisijos sprendimus, grupės direktorių valdybos narys Vygaudas Ušackas BNS sakė kovo pabaigoje. Jo teigimu, įmonė mano, kad sprendimas nepritarti oro uosto angaro rekonstrukcijai grindžiamas politiniais motyvais ir nepagrįstomis prielaidomis.

Vyriausybė kovą patvirtino strateginių įmonių sandorius tikrinančios komisijos neigiamą išvadą dėl grupės planų atnaujinti ir plėsti angarą Vilniaus oro uoste.

Portalas 15min.lt pirmadienį rašė, kad Vyriausybei galėjo užkliūti ne tik grupės ryšiai su Rusijos oligarchu, „Rostec“ vadovu Sergejumi Čemezovu, statant oro uostą Maskvoje, bet ir galimos sąsajos su Rusijos bendrove „Aeroflot“ ir farmacijos gamykla Baltarusijoje.

Investicijos Vilniaus oro uoste yra vyriausybinės komisijos dėmesio akiratyje, nes oro uostai įtraukti į pirmos kategorijos nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąrašą.

Pastaraisiais metais Lietuvos nacionalinio saugumo institucijos atsargiai vertino „Avia Solutions Group“ investicijas dėl jos ankstesnės veiklos Maskvos Žukovskio oro uoste ir aviacijos verslo Rusijoje.

Valstybės saugumo departamento direktorius Darius Jauniškis anksčiau teigė, kad žvalgyba turi informacijos, kuri kelia abejonių dėl „Avia Solutions Group“ veiklos ir patikimumo, ir žvalgyba yra apie tai informavusi sprendimų priėmėjus.

Grupė teigia, kad ji dar 2018 metais nutraukė visas sąsajas su Žukovskio oro uosto projektu, o jos veiklos blokavimą vadina „raganų medžiokle“ ir ragina žvalgybą paviešinti visą turimą informaciją.

„Avia Solutions Group“ teigia, kad investicijos į „Fl Technics“ angaro rekonstrukciją būtų siekusios 7 mln. eurų, tai būtų sukūrę 200 naujų darbo vietų.

Tai ne pirmas kartas, kai Vyriausybė dėl nacionalinio saugumo blokuoja „Avia Solutions Group“ plėtrą Vilniaus oro uoste. 2015 metais vyriausybinė komisija nusprendė, kad „FL Technics“ plėtra jo teritorijoje neatitiktų nacionalinio saugumo interesų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius