-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Trumpas vėl sukritikavo „Harley-Davidson“ planus iškelti iš JAV dalį gamybos

JAV prezidentas Donaldas Trumpas vėl sukritikavo motociklų gamintojos „Harley-Davidson“ planus dėl Europos Sąjungos (ES) importo muitų dalį gamybos iš JAV iškelti į užsienį.
„Harley Davidson“ 2018 metų modelių bandomasis važiavimas
„Harley Davidson“ 2018 metų modelių bandomasis važiavimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Harley-Davidson“ turi 100 proc. likti Amerikoje, su tais žmonėmis, kurie lėmė jūsų sėkmę. Tiek daug jums padariau, o mainais gavau štai ką. Kitos įmonės grįžta atgal [į JAV], ten, iš kur yra kilusios. Nei mes, nei jūsų pirkėjai to nepamiršime, kaip ir kiti laimingi konkurentai“, – parašė D.Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“.

Kiek anksčiau JAV prezidentas taip pat pareiškė, kad „Harley-Davidson“ motociklai niekada neturi būti gaminami kitose šalyse“, nes tokiu atveju jie „praras savo aurą ir bus apmokestinti muitais, kaip niekad anksčiau“.

Praėjusią savaitę „Harley-Davidson“ pareiškė, jog dėl importo muitų, kuriuos Europos Sąjunga (ES) nustatė dėl Vašingtono prekybos priemonių, iškels iš JAV dalį gamybos.

Birželio 22 dieną ES įsigaliojo 25 proc. muitai, taikomi iš JAV importuojamoms prekėms, kurių bendra vertė sudaro 2,8 mlrd. eurų. Šios priemonės buvo imtasi dėl Vašingtono sprendimo nuo birželio 1 dienos įvesti muitus iš Europos importuojamam plienui ir aliuminiui.

Praėjus keturioms dienoms po ES atsakomųjų muitų įvedimo „Harley-Davidson“ paskelbė ketinanti pradėti naudoti papildomus Brazilijoje, Tailande ir Indijoje veikiančių gamyklų pajėgumus.

Šis sprendimas buvo priimtas „Harley-Davidson“ apskaičiavus, kad dėl ES muitų jos gaminiai pabrangs vidutiniškai 2,2 tūkst. JAV dolerių kiekvienam Europos pirkėjui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius