-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Twitter“ ir E.Muskas teisme susitiks spalio mėnesį

Pirmasis teismo posėdis, kuriame susitiks „Twitter“ ir verslininkas Elonas Muskas, įvyks spalį, antradienį pranešė JAV Delavero valstijos teisėjas, netenkinęs E.Musko prašymo atidėti teismą iki vasario.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / Scanpix nuotr.

Teisme bus sprendžiamas ne tik 44 mlrd. JAV dolerių vertės socialinio platformos tinklo įsigijimo klausimas, bet ir paties tinklo ateitis.

E.Muskas tvirtina, kad platformoje turėtų būti užtikrinta absoliuti žodžio laisvė, tačiau tokie raginimai kelia kritikų baimę, kad tinklas gali būti panaudotas smurtui kurstyti.

„Raginame teismą nedelsti pradėti nagrinėti bylą ir galime tokį prašymą pagrįsti daugybe priežasčių“, – teigė „Twitter“ advokatas Williamas Savittas, kuris pažymėjo, kad „nuolatinis neapibrėžtumas, kurį sukelia E.Musko sprendimas nutraukti sandorį, lemia žalą „Twitter“ kiekvieną dieną, kiekvieną valandą“.

E.Musko komanda įnirtingai siekė perkelti teismą vėlesnei datai, sakydama, kad „Twitter“ pageidauta data rugsėjo mėnesį yra per greita pasirengti tokiai sudėtingai bylai.

Teisėjas tikslios teismo posėdžio datos nenustatė, palikdamas šalims susitarti dėl laiko.

„Twitter“ teisininkai pažymėjo, kad sandoris turėtų būti baigtas spalio pabaigoje, praėjus šešiems mėnesiams po to, kai E.Muskas paskelbė netikėtą pasiūlymą, kuriam bendrovės valdyba iš pradžių priešinosi, bet vėliau palaikė.

Turtingiausias pasaulio žmogus vėliau nusprendė atsitraukti nuo sandorio, technologijų įmonių akcijų vertei smukus, o „Twitter“ vertei nukritus gerokai žemiau jo pasiūlytos 54,20 JAV dolerių už akciją kainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius